29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFinanţistă eliberată din puşcărie

Finanţistă eliberată din puşcărie

O fostă angajată a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, condamnată într-un dosar în care a fost acuzată că a înlesnit returnarea ilegală de TVA către mai mulţi afacerişti, a fost eliberată din puşcărie.
Eugenia Ghiga, fost şef serviciu în cadrul DGFP Dolj, inspectorii fiscali Valentina Mihaela Nicolae şi Georgeta Seftulescu, în prezent Prepeliţă, dar şi mai mulţi administratori de societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în iulie 2005. Administratorii firmelor au fost acuzaţi că au obţinut ilegal rambursări de TVA în valoare de aproape 9,8 milioane de lei, iar angajaţii DGFP Dolj, că i-au ajutat pe aceştia să pună mâna pe bani.  În noiembrie 2009, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti i-a condamnat pe inculpaţi, însă hotărârea instanţei a fost atacată cu apel şi apoi cu recurs. Abia pe 24 noiembrie 2011, inculpaţii au fost condamnaţi definitiv pentru faptele comise şi încarceraţi. Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Ghiga la șase ani de închisoare, pe Valentina Mihaela Nicolae – la trei ani de închisoare, iar pe Georgeta Prepeliţă, la un an şi zece luni de închisoare. Ceilalţi inculpaţi din dosar, cu excepţia lui Dănuţ Feraru, care a decedat în timpul procesului, au primit pedepse între trei şi şase ani de puşcărie. Pe 28 noiembrie, cele trei finanţiste au fost ridicate şi duse în arest.
La mai bine de un an după încarcerarea sa, Georgeta Prepeliţă a făcut o cerere de eliberare condiţionată, care a fost respinsă de Judecătoria Craiova în decembrie, anul trecut.
Pe 6 iunie, anul acesta, femeia a mai făcut o cerere de eliberare din puşcărie, cerere care i-a fost admisă pe 13 iunie. Potrivit reprezentanţilor Penitanciarului Craiova, condamnata a efectuat fracţia obligatorie din pedeapsă şi a fost eliberată vineri, 21 iunie.
Şi Eugenia Ghiga a cerut să iasă din puşcărie, însă pe motiv de sănătate. Pe 8 ianuarie, anul acesta, Judecătoria Craiova i-a respins cererea, însă Ghiga a făcut recurs, care se judecă încă la Tribunalul Dolj. Următorul termen a fost stabilit de magistraţi pentru 5 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS