16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChinurile canalizării

Chinurile canalizării

Bucuria craiovenilor din cartierul Marin Sorescu (Şimnicu de Jos) este mare deoarece câteva străzi au fost prinse în Masterplan, urmând să beneficieze de un sistem modern de apă şi canal. Numai că până la finalizarea lor au ajuns să fie nemulţumiţi. Concret, firmele care se ocupă, în speţă Mitliv şi subcontractorul SC Savlex, au început în urmă cu patru luni lucrările de canalizare pe strada Fermei şi strada Cocorului, dar readucerea la starea iniţială a străzilor întârzie să se facă. „De câteva săptămâni ne confruntăm cu o mare problemă. S-au efectuat lucrări de canalizare, dar în urma acestor lucrări este dezastru. Firmele care au executat lucrările nu au mai nivelat străzile. La fiecare ploaie suntem nevoiţi să lăsăm maşinile la stradă şi să ieşim în cizme pentru a merge la autobuz“, s-a plâns Ştefan Baragă, localnic.
Într-adevăr, străzile sunt acum pline de hârtoape, piatra cubică este acoperită cu pământ şi nisip, astfel încât ai impresia că te afli pe un drum de ţară. „E prăpăd de când lucrează pe aici. Ne-am bucurat la început, dar când am văzut că întârzie atât… parcă te saturi. Zilelea astea a plouat şi s-a făcut nămol. Aşteptăm să refacă strada mai repede“, a spus proprietarul de la nr. 31, de pe strada Fermei.
Nemulţumirea localnicilor este alimentată şi de faptul că una dintre străzi, Cocorului, este mai bine amenajată. „Pe strada Cocorului este un service. Patronul de acolo a «plusat» şi s-a refăcut mult mai bine. La noi a lăsat aşa. Cine ştie cât mai durează, că ne lasă nervii“, a spus o localnică.

Modernizarea implică dezordine

Firma care se ocupă de lucrări a ajuns să pună pe străzile cu pricina şi afişe prin care se scuză pentru întârzierile pe care le au cu refacerea şi readucerea la starea iniţială a străzilor. Dar cum nu există un termen-limită, iar toţi paşii lucrărilor nu au fost parcurşi, nu au nici o vină. „Când ajungem pe străzile care nu au beneficiat de utilităţi, oamenii au lacrimi în ochi şi ne spun că nu mai credeau că şi strada lor va  fi prinsă în proiect. Noi ne terminăm treaba şi până să trecem toate fazele până la predarea lucrării, oamenii îşi pierd răbdarea. Pe aceste străzi suntem la etapa în care verificăm prin cameră starea instalaţiilor, să nu fie fisură sau alte probleme. Nu putem transmite administraţiei locale lucrări cu probleme. Aici, săptămâna viitoare cel târziu, vom încheia lucrările. Deocamdată, am balastat. În fapt, firma Savlex se ocupă de această parte. Oamenii trebuie să înţeleagă că orice modernizare implică şi dezordine“, a precizat reprezentantul  SC Mitiliv, Marius Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS