21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Ucise de Rusalii

O minoră de 12 ani, din comuna doljeană Măceşu de Jos, a fost violată şi ucisă de un cioban, luni în jurul prânzului, iar luni noaptea, o femeie din Melineşti a fost omorâtă de concubinul ei cu mai multe lovituri de cuţit.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi luni, în jurul orei 20.00, că în comuna Măceşu de Jos, la o stână din punctul numit Sălcioara, a fost găsită decedată o minoră de 12 ani. La locul indicat a fost trimis un procuror şi un medic legist, care au stabilit că victima, care era complet dezbrăcată, prezenta mai multe leziuni produse prin lovire şi tăiere, dar şi leziuni specifice unui viol.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, luni, în jurul orei 13.00, minora, care este fiica unei femei care trăieşte în concubinaj cu un cioban de la stâna respectivă, a rămas singură cu Paul Giurcă, de 21 de ani, cioban la aceeaşi stână. Tânărul, care era băut bine, „a exercitat acte de violenţă împotriva ei, cu scopul de a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el. Cum victima s-a opus, autorul a dezbrăcat-o cu forţa, i-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag şi cu un cuţit, apoi a legat-o cu o sfoară şi a târât-o afară pe o distanţă de aproximativ zece metri, după care a întreţinut raporturi sexuale cu ea“, au stabilit procurorii doljeni. După aceea, Giurcă a abandonat minora în locul în care a şi fost găsită decedată.
În  aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, procurorii doljeni au fost chemaţi la altă crimă, comisă însă în comuna Melineşti. Anchetatorii au stabilit că, luni seară, în timp ce se aflau în apropierea unei stâne, Elena Săndulescu, de 46 de ani, şi concubinul său, Constantin Militaru, de 56 de ani, au început să se certe, după care bărbatul a lovit-o pe femeie de mai multe ori cu un cuţit. În urma leziunilor suferite, femeia a murit pe loc.
Potrivit anchetatorilor, Militaru a fost condamnat pentru altă crimă în anul 1999, însă a fost eliberat condiţionat din puşcărie în iunie 2009, printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.
Ambii suspecţi au fost reţinuţi în baza unor ordonanţe emise de procurori, iar ieri au fost prezentaţi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Giurcă a fost arestat pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de omor şi viol, iar Militaru pentru aceeaşi perioadă, însă pentru omor deosebit de grav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS