10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMetodă inedită de a speria hoţii

Metodă inedită de a speria hoţii

Comuna Dârvari, din judeţul Mehedinţi, a devenit un adevărat câmp de luptă între administraţia locală şi hoţi. Primarul comunei, Vasilică Ologu, a declarat război hoţilor, dar mai ales ciobanilor din localitate, care aduc numai necazuri cetăţenilor, lăsându-şi animalele să pască pe terenurile agricole.
Probleme sunt cauzate de cei 30 de ciobani din comună, care au o metodă inedită de a-şi hrăni oile. Le scot la păscut seara, după ora 21.00, şi le lasă să intre în recoltele cetăţenilor. Ceea ce nu distrug animalele se fură, aşa că ţăranii din Dârvari nu se mai aleg cu nimic după o vară de muncă. Cum reclamaţiile celor păgubiţi au rămas uitate prin sertarele poliţiei, edilul a alocat 60.000 de lei de la bugetul local şi a instalat 30 de camere video de la intrarea şi până la ieşirea din Dârvari. Acum se gândeşte să mai cumpăre alte zece camere pe care să le instaleze şi în Gemeni, celălalt sat aparţinător al comunei Dârvari.
Primarul speră ca în felul acesta să reducă infracţionalitatea. „Oamenii sunt săraci. Au cheltuit 500 de lei pentru un pogon de teren, iar acum nu mai iau nimic din cauza animalelor. Nu se poate aşa ceva. Sunt furturi în fiecare zi. Dacă este nevoie, voi cere şi sprijinul poliţiei de la judeţ, pentru a trimite forţe suplimentare. Poliţia de aici nu face faţă. Unde să ne împărţim, că sunt două sate?“, a spus edilul-şef al comunei.
Edilul se gândeşte să instaleze câte o cameră video în dreptul fiecărei case de cioban pentru ca în felul acesta să-i monitorizeze atent.
Dacă ciobanilor nu le-a căzut prea bine vestea că vor fi monitorizaţi la fiecare pas, localnicii văd cu ochi buni instalarea acestor camere video şi speră că aşa nu vor mai rămâne cu banii cheltuiţi degeaba pe agricultură.
 „E o chestiune bună pentru comună, fiindcă sunt hoţi în sat. Poate îi pun pe fugă. Mie mi-au distrus anul trecut jumătate din terenul unde aveam semănat grâu şi poliţia nu a făcut nimic nici până acum, pe motiv că nu au reuşit să afle cine a fost. Poate acum, când o să-i vadă pe camere, vor face ceva. Foarte bine s-a gândit domnul primar“, a spus un localnic din Dârvari.
Acţiunea de monitorizare a început deja, camerele video înregistrează pe tot parcursul nopţii, iar cei care comit fapte necugetate vor fi traşi la răspundere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS