22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedici sechestraţi de familia unei adolescente

Medici sechestraţi de familia unei adolescente

Două echipe de medici din Mehedinţi au fost sechestrate duminică seară de familia unei adolescente din localitatea Făuroaia, pentru că nu au putut să salveze o fată care s-a electrocutat.
 
Mama tinerei a sunat la 112, duminică în jurul prânzului, cerând cu disperare ajutor medicilor de la Ambulanţa Mehedinţi, deoarece fiica sa, de 15 ani, s-a electrocutat, după ce a pus mâna pe un fir al unui frigider izolat necorespunzător. Femeia le-a explicat medicilor că tânăra s-a prăbuşit secerată la pământ şi este în stare de inconştienţă, iar un echipaj de la Substaţia de Ambulanţă Strehaia a mers la Făuroaia să îi acorde primul ajutor.
Medicii le-au dat indicaţii părinţilor fetei prin telefon ce trebuie să facă până când vor interveni ei, având în vedere faptul că distanţa până la locul faptei este destul de mare. În loc să facă tot ce le-au spus medicii, părinţii fetei au făcut altceva, iar când medicii au ajuns la faţa locului adolescenta nu mai era în viaţă. Încercările de resuscitare au fost în zadar, iar în momentul în care echipele de medici din Strehaia şi Drobeta Turnu Severin au vrut să declare decesul, familia fetei nu i-a lăsat pe medici să plece, i-a blocat în curte şi i-a luat la bătaie.
„Am fost solicitaţi să intervenim în sprijinul colegilor din Strehaia, care au mers în localitatea Făuroaia, unde o adolescentă s-a electrocutat. Când am ajuns noi, colegii din Strehaia erau acolo, însă fata nu mai avea semne vitale. Colegii mei au comunicat tot timpul cu părinţii fetei prin telefon şi le-au spus ce să facă. În momentul în care le-am spus că nu mai putem să mai facem nimic, am resuscitat-o mai bine de 25 de minute, au început să ţipe la noi, au încuiat porţile, au luat parii şi au început să ne lovească. Eu am reuşit să sar gardul, să ajung la ambulanţă şi să mă blochez înăuntru. Au dat cu parii şi pietrele în autospecială, au spart oglinda, iar pe colegul ambulanţier din Strehaia l-au agresat destul de serios“, a povestit Minodora Popescu, unul dintre medicii agresaţi.
„Noi suntem conştienţi de faptul că pierderea unui membru al familiei nu este uşoară, însă nu este vina noastră. Când nu se mai poate face nimic, nu este vina noastră. În astfel de cazuri nu avem ca variantă decât butonul de panică din ambulanţă, însă asta înseamnă să şi putem ajunge la ambulanţă. În acest caz, colegii mei au fost blocaţi în curte. Este destul de periculos pentru că noi nu avem protecţie asigurată“, a declarat Amina Nicolicea, medic de la SJA Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS