11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru trafic de droguri

Condamnaţi pentru trafic de droguri

Tribunalul Dolj a condamnat, vineri, la câte doi ani de închisoare cu executare, cinci persoane acuzate de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, după ce au încercat să vândă în Craiova aproximativ 400 de grame de canabis.

Ionuţ Păşescu, Bogdan Badea, Laurenţiu Pîrlea şi Ionuţ Muja au fost trimişi în judecată pe 15 mai sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, iar al cincilea inculpat din acest dosar – Cătălin Teau, a fost acuzat de instigare la comiterea acestei infracţiuni.
Procurorii DIICOT au stabilit că, în dimineaţa zilei de 21 martie, Badea a rugat un amic să-l ducă cu maşina până la Craiova, iar când au ajuns în zona Spitalului de Urgenţă Craiova, Badea i-a cerut şoferului să-l ducă la o pizzerie din municipiu, unde s-a întâlnit cu Pîrlea. După aceea, cei trei au plecat cu maşina în cartierul Craioviţa Nouă, unde Badea urma să se întâlnească cu Păşescu, cel care trebuia să intermedieze vânzarea unei cantităţi de canabis. Între timp însă, Badea a aflat că drogurile nu ajunseseră încă în Craiova, aşa că a schimbat planul şi l-a rugat pe amicul său să-l ducă până în apropierea hipermarketului real, unde s-a întâlnit cu cumpărătorul drogurilor şi a verificat dacă are toţi banii la el, suma de 6.000 de lei. După aceea, Pîrlea a plecat cu aceeaşi maşină către Spitalul de Urgenţă Craiova, iar în apropierea Serviciului de Ambulanţă s-a întâlnit cu Ionuţ Păşescu, care a primit drogurile, aproximativ 400 de grame de canabis, de la o tânără, prietena lui Cătălin Teau, alt inculpat din dosar. În final, drogurile au ajuns la Bogdan Badea, care s-a întâlnit cu cumpărătorul tot în apropierea hipermarketului real. Toţi suspecţii au fost supravegheaţi de ofiţerii antidrog ai BCCO Craiova, iar Badea a fost prins imediat după ce a primit cei 6.000 de lei, sumă de bani care a fost găsită asupra sa. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că drogurile au fost ţinute acasă la bunicii lui Cătălin Teau, de unde au fost ridicate în cursul zilei de 21 martie de prietena acestuia şi pasate lui Păşescu.
Ulterior, după prinderea în flagrant a lui Bogdan Badea, oamenii legii au făcut percheziţii la domiciliile inculpaţilor, iar acasă la Pîrlea au găsit alte zece grame de canabis. Toţi inculpaţii şi-au recunoscut faptele, iar vineri au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare. În cazul lui Cătălin Teau, magistraţii au adăugat şi o pedeapsă mai veche, acesta urmând să execute trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a mai dispus ca toţi inculpaţii să rămână în continuare în arest, dar şi confiscarea cantităţii de 439 de grame de canabis. Hotărârea dată de Tribunalul Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS