20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaracal - drumul plângerii

Caracal – drumul plângerii

http:http://www.youtube.com/watch?v=VVTp9kvLTys

O porţiune din strada Caracal a fost închisă din nou, până sâmbătă dimineaţă, pentru reparaţii la carosabil. După finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă, strada ar trebui reabilitată. Lucrările fac parte dintr-un contract-mamut de 18,5 milioane de euro, pentru care se bat 12 asocieri de firme, printre care şi celebra Tel Drum SA – despre care presa susţine că este controlată de vicepremierul Liviu Dragnea.

La solicitarea societăţii TMUCB – Filiala Craiova, cea care realizează lucrările de reabilitare a reţelelor de apă din zonă, o porţiune din strada Caracal din Craiova va fi închisă până sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între intersecţiile cu străzile Ana Ipătescu şi Anul 1848. În ultima perioadă, porţiunea cu pricina a ajuns un calvar pentru şoferi, din cauza spărturilor din asfalt. „Reprezentanţii TMCB au solicitat închiderea tronsonului respectiv până sâmbătă dimineaţă, pentru refacerea carosabilului. Au spus că au nevoie de două zile pentru a executa aceste lucrări. Pentru lucrările de pe strada Caracal, firma a luat aviz până pe 15 iulie“, a precizat inspectorul Sorin Gae, din cadrul Poliţiei Rutiere Craiova. Pe 13 mai, Primăria Craiova a solicitat închiderea circulaţiei pe acelaşi tronson, estimând că lucrările efectuate în zonă vor fi terminate în circa două săptămâni. „Lucrările se vor finaliza până la 27 mai 2013, dată la care se va reface suprafaţa carosabilului şi se va permite accesul autovehiculelor pe sectoarele de drum respective“, se arăta într-un comunicat al Primăriei Craiova. La o lună de la această măsură, carosabilul nu fusese reparat.

Bătaie pe fondurile UE

În ultima lună, craiovenii au reclamat modul în care au fost gestionate lucrările de reabilitare pentru reţeaua de alimentare cu apă de pe strada Caracal. Din cauza utilajelor TMUCB, şoferii erau nevoiţi să circule pe contrasens, fără indicatoare rutiere care să-i avertizeze asupra acestui fapt. TMUCB a fost deja amendată de poliţie de două ori, pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor şi pentru că muncitorii nu purtau echipament reflectorizant. Nu numai zona cuprinsă între străzile Ana Ipătescu şi Anul 1848 ridică probleme şoferilor. Întreaga stradă are denivelări, crăpături şi gropi. După finalizarea lucrărilor la utilităţi, strada Caracal ar trebui să intre în reabilitare. Aceasta face parte din proiectul pe fonduri UE intitulat „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia nord-sud-est a Polului de Creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova“, cu o valoare totală de 83,9 milioane de lei (19,8 milioane de euro). În acest proiect este cuprinsă şi reabilitarea a 3,12 km de pe strada Caracal (între strada Alexandru Macedonski şi bulevardul Decebal), contractul de finanţare fiind semnat pe 24 iulie 2012. Potrivit Primăriei Craiova, în prezent, este în desfăşurare procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de execuţie de lucrări. 12 asocieri de firme se bat pentru acest contract, printre aceste societăţi numărându-se Erpia SA, Domarcons SRL, SCT Bucureşti, Hidro Olt SRL, Copisa Constructora Pirenaica SA (Spania), Lena Engenharia Construcoes SA (Portugalia) sau Tel Drum SA (Teleorman) – firmă despre care presa a scris că este controlată din umbră de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS