8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAruncaţi în stradă

Aruncaţi în stradă

http:http://www.youtube.com/watch?v=RQQ-zcq4HlI
http:http://www.youtube.com/watch?v=Wxu8QgubOdg

O craioveancă împreună cu fiul său urmează să fie aruncaţi în stradă de primărie. Femeia trăieşte o adevărată dramă de un an, de când a fost anunţată că nu mai are dreptul să stea în cămăruţa în care a fost tolerată de administraţia locală şi care acum consideră că aceasta o ocupă în mod abuziv.
Ioana Dricu (foto) este unul dintre multele cazuri sociale din Craiova, căreia cu câţiva ani în urmă administraţia locală i-a dat spre folosinţă o cameră situată la mansarda blocului Casa Albă, fiindcă nu avea o casă. Pentru că nu îndeplinea condiţiile de chiriaş, Ioana Dricu nu a putut încheia un contract de închiriere cu RAADPFL, administratorul de drept al acestor spaţii, plătind doar folosinţa locaţiei. Aici, într-un spaţiu insalubru de câţiva metri pătraţi, femeia şi-a găsit un acoperiş deasupra capului împreună cu fiul său. Amândoi se descurcă greu cu un venit de aproximativ 500 de lei, o pensie pe caz de boală.
Numai că, în octombrie anul trecut, a fost notificată să părăsească această locuinţă, deoarece urmează să fie evacuată, iar acum două zile a primit şi hotărârea definitivă de la instanţă în care se spune negru pe alb: evacuare.
Disperată, Ioana Dricu nu ştie ce să facă, singurul ei gând este să-şi pună capăt zilelor, fiindcă nu ştie unde să se ducă împreună cu fiul ei. „Nu am unde să plec de aici, sunt bolnavă, nu am venituri, copilul acum are examene de bac. O să îmi dau foc sau mă tai, că nu ştiu ce să fac. Unde să mă duc cu copilul meu? Sunt bolnavă, toţi banii pe care îi am îi dau pe medicamente şi la chirie. Nu plec de aici decât moartă! Îmi spun de la primărie că nu îndeplinesc condiţii, am zis măcar pentru copilul meu să facă un contract de închiriere, dar nu vor. Am fost şi ieri la primărie, mă duc şi azi. Nu mai pot, nimeni nu mă bagă în seamă. Vor să-mi ia cămăruţa asta să o vândă, aşa cum au făcut şi cu celelalte“, a spus Ioana Dricu plângând. În aceeaşi situaţie se găseşte şi familia Ileana şi Vladimir Hangu, şi ei notificaţi să părăsească încăperea pe care o ocupă.

„Acum ajungem pe drumuri“

Marea grijă a Ioanei Dricu este acum fiul său, băiatul fiind absolvent al Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova. Povara lipsei unei locuinţe o poartă încă de când era mic. Părăsit de un tată alcoolic, care a vândut apartamentul în care locuiau împreună, a ajuns să trăiască împreună cu mama sa acest coşmar. Acum, când grija lui ar fi trebuit să fie doar examenele de bacalaureat, aleargă disperat să găsească un adăpost pentru el şi mama sa, dar şi pentru lucrurile pe care cu siguranţă executorul judecătoresc le va scoate în stradă. „Copilul este în perioada examenelor, l-am trimis la ţară, la bunicii după tată, poate îl primesc pe el acolo. L-am purtat de mic din loc în loc, din şcoală în şcoală, dar tot cuminte a rămas. Acum ajungem pe drumuri. Bat la uşa primăriei şi vor să mă arunce în stradă ca pe un câine“, se plânge Ioana Dricu.
Situaţia dramatică prin care trece această femeie şi copilul său este confirmată şi de preşedintele Asociaţiei de Proprietari Casa Albă, Stan Stoian: „Este o situaţie grea, îi scot afară. I-au lăsat să stea aici, le-au dat o speranţă şi acum îi scot în stradă. Este păcat de băiat că este cuminte, respectuos, dar, dacă ei spun că nu îndeplinesc condiţii, să le facă un contract de închiriere. Am să merg şi eu la primar. Este greu pentru acest copil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS