14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO scapă de scăderi salariale

CAO scapă de scăderi salariale

Angajaţii de la Compania de Apă Oltenia merg mai departe cu vechiul contract colectiv de muncă. Ieri, s-a semnat actul adiţional de prelungire a contractului colectiv de muncă pe o perioadă de un an, ceea ce înseamnă că salariaţii companiei nu vor suporta diminuarea veniturilor.
„În cadrul negocierilor ce au avut loc în cadrul comisiei paritare s-au analizat propunerile privind noul contract colectiv de muncă formulate de conducerea companiei şi în baza consultării membrilor de sindicat aceste propuneri au fost considerate inacceptabile, fapt comunicat către conducerea companiei prin adresa 13047/17.06.2013, adresă prin care se solicită prelungirea actualului contract de muncă cu un an. În şedinţa comisiei paritare din data de 18.06.2013 s-a semnat actul adiţional de prelungire a contractului colectiv de muncă pe o perioadă de un an“, a precizat reperezentantul CAO, Ana Bălăcean.
Iniţial, conducerea companiei îi ameninţa pe angajaţi cu diminuări salariale de până la 25% pentru unii dintre ei şi pierderea a cinci tichete de masă. Cei peste 1.000 de angajaţi au refuzat însă măsurile impuse de angajatori şi acţionariat. Drept urmare, ei vor beneficia încă un an de aceleaşi venituri, 2.000 – 2.500 de lei, salariul mediu brut pe unitate. „Noi nu am fost din start de acord cu planurile conducerii Companiei. Ne-am ţinut pe poziţii şi aşa am obţinut această prelungire. Eu ca lider de sindicat nu puteam să fac decât ce m-au împuternicit oamenii pe care îi reprezint. Prin urmare, cei cinci membri ai sindicatului am semnat actul adiţional ieri (marţi – n.r.), acesta a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă“, a spus Teodor Lepădat, lider de sindicat CAO.
Acest lucru nu-i pune la scuteală de alte măsuri administrative care pot fi decise de Consiliul de Administraţie, care se va întruni pe 25 iunie.

CAO, îndatorată

Reprezentanţii CAO susţin că au luat măsura concedierilor şi ar fi urmat şi cea a diminuărilor salariale, deoarece operatorul are datorii. „Conform bilanţului pe anul 2012, Compania înregistra la data de 31.12.2012 o pierdere în sumă de 8.883.340 de lei, pierdere ce provine din anii anteriori. Bilanţul contabil a fost auditat de o firmă de audit reputată pe plan internaţional, BDO Audit. Înainte de a propune măsuri în domeniul salarizării, conducerea companiei a luat alte măsuri care vizează îmbunătăţirea gradului de colectare de la circa 82/%, la 30.06.2012, la circa 95% în lunile următoare. Recuperându-se din creanţele restante, au fost reduse cheltuielile materiale şi cu energia electrică, au fost depuse eforturi în vederea depistării consumurilor de apă neimpuse, creşterea încasărilor a dus la reducerea la zi a datoriilor la bugetul de stat şi CEZ. Din cauza întârzierilor plăţilor la bugetul de stat în perioada 2011 – 2012, compania a fost nevoită să plătească aproape 1.000.000 de lei penalităţi de întârziere“, a precizat Ana Bălăceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS