13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliticieni, bănuiţi că au condus băuţi

Politicieni, bănuiţi că au condus băuţi

Fostul prefect şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean din Mehedinţi au fost opriţi de un echipaj de poliţie sâmbătă dimineaţă pe un bulevard din Drobeta Turnu Severin, după ce se întorceau, cel mai probabil, de la o petrecere privată. Unul dintre ei a refuzat să sufle în aparatul etilotest, motiv pentru care există suspiciunea ca ar fi consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. „Cei doi conducători auto au fost opriţi pe bulevardul Carol din Drobeta Turnu Severin de un echipaj rutier. Unul dintre ei a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, invocând faptul că se află sub un tratament medicamentos, iar celălalt nu a suflat corespunzător pentru stabilirea alcoolemiei. Pentru aceste motive, cei doi au fost conduşi la spital pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Permisele de conducere au fost reţinute şi li s-a eliberat dovadă în acest sens valabilă 15 zile. Se aşteaptă rezultatele analizelor de sânge“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Poliţia rutieră a eliberat  fiecăruia dovadă valabilă 15 zile, iar permisele de conducere le-au fost reţinute celor doi, până când probele biologice prelevate de medicii de la spitalul judeţean din muncipiu vor stabili cu exactitate dacă în sângele celor doi politiceni a fost depistat sau nu alcool.
Contactat telefonic, fostul prefect de Mehedinţi, Ion Mâţu, a spus că nu a consumat alcool, dar se află în perioada unui tratament medical, motiv pentru care nu a suflat în etilotest, aşteptând şi el rezultatul la sânge.
Fostul vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, Andi Nodiţ, a spus că este OK, nu are nici o problemă, pentru că nu a consumat băuturi alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS