13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţii de fier vechi au lăsat un sat fără apă

Hoţii de fier vechi au lăsat un sat fără apă

Locuitorii satului Bistriţa, din judeţul Mehedinţi, au rămas fără apă la robinet. Sâmbătă noapte, hoţii au furat două transformatoare, unul de pe un stâlp de înaltă tensiune, aflat pe un câmp, în apropiere de DN 56.
Duminică dimineaţă, oamenii legii au fost anunţaţi de oamenii din Bistriţa că a fost furat transformatorul care alimenta staţia de apă din localitate.
„Am văzut că nu mai curge apă la robinet. Am crezut că au oprit-o cei de la primărie, că mai fac asta, dar nu fără să ne anunţe. Am aflat că nu mai merge staţia de apă, că cineva ar fi furat nişte fire de la transformator şi nu mai alimentează staţia“, a spus o localnică din Bistriţa.
La faţa locului au ajuns echipe de la poliţie, dar şi specialişti de la CEZ. Cei care au de suferit sunt cetăţenii, mai ales că temperaturile au crescut brusc.
„Cei care au fântâni nu îşi fac probleme, dar noi ce ne facem, că până rezolvă ei problema durează? Într-o săptămână au furat trei transformatoare şi nu au prins pe nimeni. Acum trebuie să ne ducem până în capul satului, unde este o fântână, să luăm apă de acolo“, a mai spus un localnic.
Hoţii nu au fost încă prinşi, dar poliţia are un cerc de suspecţi, mai ales că, zilele trecute, alt transformator electric din Bistriţa a fost furat de pe un stâlp.
„În acest moment s-a constituit un cerc de suspecţi. Deocamdată, nu au fost prinşi, însă se lucrează la identificarea acestora şi tragerea la răspundere pentru furt calificat“, a declarat Roxana Vişan, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi. Angajaţii CEZ încearcă să remedieze situaţia cât mai repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS