13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu Loganul poliţiei pe contrasens

Cu Loganul poliţiei pe contrasens

Un cititor GdS a surprins şi fotografiat un poliţist care a „uitat“ de Codul Rutier şi a circulat cu Dacia Logan a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj pe contrasens, pe strada Calea Severinului din Craiova, în zona Hanul Craioviţa. Fotografia a fost trimisă pe adresa de e-mail [email protected].
„Pe o greşeală de genul acesta au luat într-o zi 24 de permise. Practic, intră pe contrasens ca să ajungă la magazin să-şi ia două cafele. Precizez ca nu aveau o urgenţă, girofarul şi sirena erau oprite, iar ei erau în civil“, a precizat cititorul GdS.
Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că nu îl pot sancţiona pe poliţistul care a condus Loganul, dar că fac periodic acţiuni în trafic pentru a sancţiona poliţiştii care nu respectă normele Codului Rutier. „Nu putem aplica o sancţiune în baza unei fotografii făcute de un cetăţean. Sancţiunile se pot da atunci când sunt constatate de poliţişti cu mijloace tehnice aprobate de Ministerul Afacerilor Interne. Precizăm că facem periodic acţiuni pentru depistarea poliţiştilor care încalcă Codul Rutier şi încercăm să combatem astfel de încălcări a legislaţiei. Le mulţumim cetăţenilor pentru aceste sesizări şi aşteptăm să sune la 112 când mai întâlnesc astfel de cazuri“, a precizat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Potrivit legii, circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor când se face regulamentar o manevră de depăşire, se sancţionează cu şase – opt puncte amendă. În plus, şoferii depistaţi circulând pe sens opus rămân fără permis pentru o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS