15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Două incendii lichidate de pompieri în ultimele trei zile

Dolj: Două incendii lichidate de pompieri în ultimele trei zile

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, în ultimele trei zile, pentru stingerea a două incendii şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 72 cazuri.

Prima intervenţie a avut loc vineri, când Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de urgenţă Pieleşti, a intervenit în comuna Pieleşti cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ajunse la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat că flăcările cuprinseseră un fânar pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi şi aproximativ 40 de tone de plante furajere. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise.

Cea de-a doua acţiune a avut loc azi noapte, la ora 1:43, în comuna Valea Stanciului, sat Horezu Poenari, unde Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şiră de baloţi lucernă. În acest caz, incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS