Acasă Local Dolj Dolj: Două incendii lichidate de pompieri în ultimele trei zile

Dolj: Două incendii lichidate de pompieri în ultimele trei zile

-

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, în ultimele trei zile, pentru stingerea a două incendii şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 72 cazuri.

Prima intervenţie a avut loc vineri, când Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de urgenţă Pieleşti, a intervenit în comuna Pieleşti cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ajunse la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat că flăcările cuprinseseră un fânar pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi şi aproximativ 40 de tone de plante furajere. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise.

Cea de-a doua acţiune a avut loc azi noapte, la ora 1:43, în comuna Valea Stanciului, sat Horezu Poenari, unde Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şiră de baloţi lucernă. În acest caz, incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS