10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPasiunea pentru arte îmbinată cu şcoala

Pasiunea pentru arte îmbinată cu şcoala

Sarah Theodora Nicorescu are 14 ani şi este elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. Craiovenii au putut să o asculte în ultima seară de spectacole din cadrul Zilelor Craiovei, unde a reuşit să impresioneze publicul cu melodiile pe care le-a interpretat. Ea îmbină cu succes pasiunea pentru arte cu şcoala, având numai medii de 10 din clasa I şi până acum.

Îi plac, printre alţii, Bon Jovi, Shania Twain şi abordează stilurile pop-rock şi country. Deşi are doar 14 ani, tânăra Sarah Theodora Nicorescu reuşeşte să împace cu succes învăţatul cu arta, pentru care are o pasiune foarte mare. „Cânt de la vârsta de zece ani. Am început cu chitara clasică, apoi am trecut la cea acustică şi electrică. Am făcut un an de chitară clasică la vârsta de zece ani, cu profesorul Gigi Smadoi, după care am început să studiez singură după tutorialele de pe YouTube. Pot să zic că tata mi-a insuflat pasiunea pentru chitară şi pentru muzică. El a cochetat cu chitara şi mi-a arătat primele acorduri, iar cu desenul am început de când eram mică“, povesteşte Sarah, în timp ce ţine în braţe chitara albastră, cadou de la părinţii ei.

Premii la concursuri de muzică şi desen

Tatăl său, Cristian, îşi aminteşte prima clipă în care fiica sa a cântat în faţa unui public. „Avea zece ani şi jumătate, a urcat pe scenă la un karaoke show în Turcia. Organizatorul era un tunisian. În momentul în care Theodora a început să cânte, el s-a urcat pe scenă şi a dansat lângă ea. Atunci ne-am dat seama că prinde la public, că are un timbru special şi că oamenilor le place stilul şi muzica“, mărturiseşte tatăl Theodorei.
Premiile de la concursurile de muzică fac casă bună cu cele de la desen în palmaresul elevei de 14 ani. „Recent, am luat premiul I la Festivalul «Vreau să cânt», organizat de Primăria Craiova şi Casa de Cultură «Traian Demetrescu», şi la muzică folk, şi la canto – muzică uşoară. Am mai luat premiile II la Oltenia Star şi la Festivalul «Vreau să cânt» în anul 2011“, spune Thea, aşa cum o alintă apropiaţii. Nu în ultimul rând, ea a mai ocupat locul I pe ţară, în 2012, la un concurs naţional de desen şi de limbă franceză, iar anul acesta, la Iaşi, a luat premiul I, tot la o competiţie de desen.

Chitara, cea mai bună alegere

Zilele Severinului, Calafatului, Drăgăşaniului sau Autoshow 2012 sunt doar câteva dintre ocaziile în care publicul a putut să o asculte pe tânăra Thea. Cristian Nicorescu vede în talentul fiicei sale materializarea pasiunii lui din tinereţe şi este foarte mândru de ea: „Mie mi-au plăcut în viaţă două lucruri: chitara şi tenisul de câmp. Din păcate, le-am făcut la nivel de amator. La şase ani i-am dat racheta de tenis în mână şi, neştiind nici măcar să o ţină, am renunţat. […] De la zece ani a început cu chitara şi se pare că a fost dintre cele două alegeri ale mele, cea mai bună“.
Cele 14 compoziţii proprii ale sale, pentru care a scris atât versurile, cât şi muzica, toate în limba engleză, sunt o adevărată realizare pentru Thea. Chiar dacă este atât de activă în domeniul artistic, adolescenta nu neglijează nici şcoala, ea având numai medii de 10 din clasa I până în clasa a VII-a. Fiindcă este conştiincioasă, ea ştie încă de pe acum ce vrea: visul ei este să ajungă la facultate în Anglia, cu promisiunea că nu va părăsi muzica şi desenul, două pasiuni care o inspiră de când era mic copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS