10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Noroc cu carul!

Patru persoane din judeţul Mehedinţi au avut noroc cu carul aseară, reuşind să scape cu viaţă după ce maşina în care se aflau s-a izbit puternic de un autocar plin cu pasageri. În urma impactului frontal, nici un om nu şi-a pierdut viaţa, doar autoturismul a fost distrus.
Accidentul a avut loc pe DE 70, în localitatea Balota. Şoferul unui autoturism Renault a apăsat prea tare pedala de acceleraţie într-o curbă periculoasă şi a intrat într-un autocar care venea din Italia plin cu pasageri.
Cu toate că maşina a fost distrusă aproape complet, cei patru pasageri nu au suferit nici o leziune.
Şoferul autocarului spune că autoturismul i-a apărut pur şi simplu în faţă de pe cealaltă bandă de mers, şi a văzut că şoferul nu a mai putut să controleze maşina, cel mai probabil din cauza carosabilului umed.
„Eu mergeam pe banda mea şi el venea dinspre Strehaia, deci eu urcam, el cobora, şi dintr-o dată a intrat în mine în plin. A venit cu viteză prea mare în curbă. Bine că nu a murit nimeni, că la cum arată maşina…“, a spus şoferul autocarului.
Circulaţia rutieră a fost blocată mai bine de oră pe DE 70, pe o bandă de mers.
„Din cauza neadaptării vitezei în curbă, dar şi la carosabilul umed, conducătorul unui autoturism marca Renault a intrat în coliziune frontală cu un autocar încărcat cu pasageri care venea din Italia şi se îndrepta spre Suceava. În urma impactului, din fericire, s-au înregistrat doar pagube materiale”, a declarat Valentin Paşolea, agent-şef principal la IPJ Mehedinţi.
Şoferul autoturismului se va alege cu un dosar penal pentru că le-a pus viaţa în pericol atât persoanelor din maşina pe care o conducea el, cât şi celor din autocar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS