5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZâmbet şi culoare la Muzeul Olteniei

Zâmbet şi culoare la Muzeul Olteniei

Sala de conferinţe a Secţiei de Istorie a Muzeului Olteniei a găzduit, ieri, vernisajul expoziţiei „Zâmbet şi culoare“ purtând semnătura elevei din clasa a IV-a de la Şcoala Generală „Sf. Gheorghe“, Patricia Savu. Lucrările expuse au reunit picturi, primele încercări realizate în timpul grădiniţei sau în clasele mai mici, dar şi unele mai elaborate, realizate când, graţie profesorilor care i-au îndrumat paşii, a început să lucreze pe pânză, cu acuarele sau în ulei. „E vernisajul modestei mele expoziţii de pictură. Tot ceea ce vedeţi expus aici este parte din sufletul meu, parte din experienţa mea, din viaţa mea. Aşa cum spune şi titlul vernisajului, vreau să vă aduc zâmbet şi culoare în vieţile voastre, nu înainte de a le mulţumi celor prezenţi, celor care m-au încurajat să realizez această expoziţie: familiei, învăţătoarei Norica Staicu, profesoarei Magdalena Nuţă, doamnelor educatoare, colegilor mei, tuturor celor care mi-au fost alături şi au reprezentat prilej de inspiraţie pentru lucrările mele“, a precizat micuţa pictoriţă.
Deşi nu a studiat artele plastice, lucrările sale  în tonuri calde vorbesc despre bucuria din sufletul său de copil. Un clovn ne zâmbeşte dintr-o ramă, conducându-ne în lumea fascinantă a copilăriei, iar sufletul se umple de veselie la fel cum baloanele colorate dintr-o altă lucrare inundă cerul.
„Prin intermediul picturii, Patricia ne face părtaşi la bucuriile simple, oferite prin lumină şi culoare, la stările meditative asupra evoluţiei sale de şcolar. Un trup firav şi mlădios, o fiinţă aparent fragilă, dar foarte rezistentă şi plină de ambiţie, şi-a împărţit timpul între şcoală şi pasiune, dans şi pictură. A muncit mult, dar cu plăcere, fără să depună un efort special. Am constatat cu plăcere că a fost hărăzită cu talent, ambiţie, blândeţe, perfecţiune, sensibilitate, înţelepciune, hărnicie, dorinţă de autodepăşire, cumpătare, rafinament, meticulozitate şi ar mai fi multe de spus. E o fire îndrăzneaţă, care nu a studiat artele plastice, dar care ştie să surprindă şi să facă lucruri speciale. Ceea ce face vine din interior. Comunică prin desen. Îi place arta frumosului, combină cu uşurinţă învăţătura cu pasiunea. Cu mult rafinament şi trudă a realizat lucrări cu tonalităţi delicate, în care şi-a expus gândurile şi a pus suflet. Sunt culori vii, care exprimă inocenţa şi veselia sa“,  a precizat învăţătoarea Norica Staicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS