Acasă Local Medic ginecolog în arest

Medic ginecolog în arest

Tribunalul Olt a dispus, marţi după-amiază, arestarea preventivă a lui Mircea Daviţoiu, medic ginecolog în cadrul Spitalului Municipal Caracal, Olt, acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită.
Potrivit anchetatorilor, „în  sarcina lui s-a reţinut faptul că, pe 10 iunie 2013, a pretins şi primit de la o tânără de 33 de ani din localitatea Dioşti, Dolj, suma de 220 de lei pentru a efectua o intervenţie chirurgicală pacientei“. Tânăra doljeancă s-a prezentat luni la Spitalul din Caracal, acuzând dureri abdominale, şi a fost consultată de dr. Daviţoiu, care i-a explicat că are nevoie de un chiuretaj. Pacienta i-a oferit medicului o „atenţie“ de 20 de lei, însă acesta i-a spus că nu sunt de ajuns, „tariful“ fiind de 200 de lei pentru o astfel de intervenţie. Pentru că nu mai avea nici un ban la ea, femeia a explicat că se duce să facă rost de suma cerută, însă s-a dus direct la poliţie şi l-a denunţat pe medic. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care a dispus organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant, medicul Daviţoiu fiind reţinut imediat după ce a primit 200 de lei de la denunţătoare. În aceeaşi zi, dr. Mircea Daviţoiu a fost reţinut 24 de ore şi dus în arest, iar marţi a fost prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Marţi după-amiază, instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea medicului pe o perioadă de nouă zile, începând cu 12 iunie şi până pe 20 iunie. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova de inculpat.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version