5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFirmele din Oltenia trag obloanele în privinţa angajărilor noi

Firmele din Oltenia trag obloanele în privinţa angajărilor noi

Dacă în zona de vest a ţării, perspectiva de angajare pe trimestrul al treilea al anului este de +14%, în zona de sud-vest, acest indicator este de -1%.

Firma de recrutare de personal Manpower a realizat un studiu privind perspectivele de angajare în trimestrul al treilea al anului în curs, la nivel global. În România, angajatorii intervievaţi din regiunea de sud-vest sunt rezervaţi în a face angajări în lunile iulie, august, septembrie, adică în trimestrul al treilea din anul 2013, iar perspectiva de angajare are valori negative, conform studiului. Cu alte cuvinte, în această zonă a ţării sunt aşteptate, oarecum, noi disponibilizări. „Cu o previziune netă de angajare de -1% pentru trimestrul trei din 2013, angajatorii anunţă perspective incerte de angajare pentru al doilea trimestru consecutiv. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, indicele scade cu cinci puncte procentuale“, se arată în studiul Manpower, care se referă la firmele din regiunea de sud-vest a ţării.

Cum stau lucrurile pe toată ţara

Dacă în Oltenia, firmele nu sunt optimiste în ceea ce priveşte angajările noi în trimestrul al treilea, există zone ale ţării unde sunt aşteptate noi locuri de muncă. De exemplu, în vest, perspectiva de angajare este +14% pentru trimestrul al treilea al anului, iar în zona de sud a ţării, +10%, potrivit studiului menţionat.
„Angajatorii se aşteaptă la creşteri ale numărului de angajaţi în patru din cele opt regiuni, în următoarele trei luni. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate din nord-vest, acolo unde previziunea netă de angajare este de +21%, iar pentru regiunile din sud şi din vest, angajatorii anunţă previziuni de +14% şi respectiv +10%. În centru, angajatorii anticipează o creştere a numărului salariaţilor cu o previziune de +7%. Totodată, intenţii de angajare la un nivel rezervat sunt raportate atât în sud-vest, cât şi în Bucureşti şi Ilfov, cu previziuni de -1%“, se arată în studiul efectuat de Manpower, reprezentând perspectivele de angajare în România. Studiul companiei s-a realizat la nivel global. Potrivit datelor furnizate de Manpower, peste 20.000 de angajatori din 24 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) au fost intervievaţi pentru a măsura activităţile de angajare prognozate pentru perioada iulie-septembrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS