10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDiculescu, cu un picior afară din arest

Diculescu, cu un picior afară din arest

Curtea de Apel Craiova a hotărât, marţi, să-l elibereze din arest pe Costinel Silviu Diculescu, dezvoltatorul imobiliar craiovean condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana, dar şi Nelu Anca, cântăreţul de muzică populară cunoscut ca Nelu de la Craiova, au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, toţi fiind acuzaţi de constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au stabilit că, între anii 2007 şi 2011, Diculescu, în calitate de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare din Craiova, agenţie administrată de soţia sa, a întocmit antecontracte de vânzare-cumpărare cu mai multe persoane, cărora le-a promis construirea unor case în comuna Malu Mare, dar şi vânzarea imobilelor şi terenurilor prin intermediul agenţiei Patria Imobiliare. După ce a încasat banii, Silviu Diculescu „a refuzat să încheie contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică“, după cum au precizat procurorii DIICOT în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. Între timp, fiind ajutat de Nelu Anca şi de Lia Roxana, Diculescu a înstrăinat către terţi unele dintre imobilele în care părţile vătămate locuiau, iar pentru altele a contractat noi împrumuturi la diverse bănci. În cazul lui Nelu Anca, procurorii au reţinut că acesta i-a dat bani cu camătă lui Diculescu, iar pentru a obţine profit a acceptat ori intermediat vânzarea către terţi a caselor în care locuiau părţile vătămate.
În aprilie, anul acesta, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Diculescu la şapte ani de închisoare, pe Anca la patru ani, iar pe Lia Roxana Diculescu la trei ani de închisoare cu suspendare. În plus, instanţa i-a obligat pe cei trei inculpaţi să le plătească părţilor vătămate sumele totale de 432.500 de euro şi 486.400 de lei drept despăgubiri materiale.
Inculpaţii au făcut apel, care se judecă în prezent la Curtea de Apel Craiova. Marţi, instanţa a hotărât să înlocuiască mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Diculescu pe 3 noiembrie 2011, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, municipiul Craiova. Hotărârea poate fi însă atacată de procurori cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în cazul în care magistraţii bucureşteni vor respinge recursul, inculpatul va fi eliberat din arest şi judecat în continuare în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS