10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgent de pază, electrocutat la Doljchim

Agent de pază, electrocutat la Doljchim

Un tânăr, de 23 de ani, angajat ca agent de pază la SC Interguard, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, după ce, marţi noapte, s-a electrocutat în incinta combinatului Doljchim. Agentul de pază, precum şi un alt tânăr, de 27 de ani, care îl însoţea şi care a suferit arsuri pe mâna dreaptă, sunt suspectaţi că au încercat să taie şi să fure un cablu de înaltă tensiune din incinta combinatului Doljchim, însă s-au electrocutat.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, marţi noapte, la ora 00.25, s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe Ionele Dragoş, de 23 de ani, şi Alin Marian Barbu, de 27 de ani, primul prezentând arsuri de gradul III pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului, iar al doilea pe mâna dreaptă. După ce a fost stabilizat, Ionele a fost internat la Terapie Intensivă, iar ieri a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Barbu a fost internat la Clinica de Chirurgie Plastică a spitalului.
Pentru că Ionele este angajat ca agent de pază la SC Interguard, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a trimis ieri doi inspectori la Doljchim pentru a stabili condiţiile în care acesta s-a electrocutat. Într-un canal tehnologic subteran au fost găsite două lanterne, un bomfaier şi un telefon mobil, stabilindu-se că, cel mai probabil, cei doi tineri s-au electrocutat în timp ce încercau să taie un cablu de înaltă tensiune. La faţa locului a fost trimis şi un echipaj de poliţişti, care fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Reprezentanţii ITM Dolj au mai precizat pentru GdS că agentul de pază are punct de lucru în localitatea Gherceşti, nu la Doljchim, şi că ieşise din serviciu marţi dimineaţă. Pentru că nu a anunţat de îndată incidentul la ITM Dolj, SC Interguard a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 9.000 de lei. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au explicat că astfel de incidente pot fi anunţate la orice oră la numărul de telefon 0743.244.873, la care răspunde un inspector.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS