6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii lui Sărdaru fug de arest

Romii lui Sărdaru fug de arest

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins ieri cererile de eliberare din arest formulate de Filip Sărdaru şi Ovidiu Chiciu, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi.
Filip Sărdaru şi Ovidiu Chiciu, zis Bil, ambii din Craiova, au ajuns în arestul IPJ Dolj pe 26 martie, în urma unei acţiuni a ofiţerilor BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT, care a vizat destructurarea unei grupări de romi ce se ocupa cu traficul de migranţi pe relaţia România – Mexic – SUA – Canada. În urma descinderilor făcute în dimineaţa zilei de 26 martie au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă. Conform anchetatorilor, romii ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi. „Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis Paris, Serdaru Filip şi Popescu Luigi Cristinel, exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova. În sarcina membrilor grupării s-a reţinut că, în schimbul sumei de aproximativ 8.000 USD/migrant, au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie romă, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada“, au precizat procurorii DIICOT.
După arestarea lor, romii au început să „bombardeze“ instanţele cu cereri de eliberare, toate fiind însă respinse până acum. Ieri, Tribunalul Dolj a respins alte două astfel de cereri formulate de Filip Sărdaru şi Ovidiu Chiciu, însă hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs.
O cerere formulată de Liviu Rădulean a fost respinsă de Tribunalul Dolj vineri, 7 iunie, urmând ca recursul formulat de acesta să se judece în cursul zilei de astăzi la Curtea de Apel Craiova. De asemenea, o cerere de eliberare din arest formulată de Dumitru Chiciu a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova joi, 6 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS