6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoment de reculegere la CEO pentru un miner decedat

Moment de reculegere la CEO pentru un miner decedat

Toţi membrii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) ţin astăzi un moment de reculegere în memoria inginerului Iulian Gheţea, care s-a spânzurat ca urmare a reducerii salariului.

Atât minerii, cât şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia păstrează astăzi, la începutul programului de lucru, câteva minute de reculegere conform unei decizii a forului de conducere al Federaţiei Naţionale Mine Energie. Inginerul Iulian Gheţea şi-a pus capăt zilelor la sfârşitul săptămânii trecute. Bărbatul lucra ca inginer la Complexul Energetic Oltenia, respectiv adjunct-şef sector în cadrul UMC Tismana. Soţia celui decedat a declarat că soţul ei s-a plâns de faptul că i se va reduce din leafă, în urma scurtării cu o zi a programului de lucru. „La serviciu, zicea că o să-i taie din bani, pentru că aşa le taie la toţi. În loc de cinci zile, treceau la săptămâna de lucru de patru zile. Eu i-am zis că o să ne descurcăm şi cu banii ăştia, că avem casă, avem unde să stăm, copiii sunt mari. Dar el era afectat. Zicea că este îngrijorat pentru ce o să urmeze, nu neapărat pentru cele patru zile din iunie“, a spus Tatiana Gheţea.

CEO transmite condoleanţe

Într-un comunicat de presă dat publicităţii de conducerea Complexului Energetic Oltenia, aceasta transmite condoleanţe familiei inginerului Gheţea. „Conducerea CE Oltenia regretă profund gestul extrem al domnului inginer Iulian Gheţea, adjunct-şef sector – UMC Tismana, fiind alături de familia îndurerată. CE Oltenia dezaprobă încercarea de manipulare a opiniei publice prin asocierea acestui eveniment tragic cu reducerile salariale aplicate unei părţi a personalului TESA sau cu reducerea săptămânii de lucru în luna iunie. De asemenea, menţionăm că domnul Iulian Gheţea semnase contractul individual de muncă, fiind promovat în funcţia de adjunct-şef sector UMC Tismana, începând cu 1.04.2013, ceea ce implica o creştere salarială cu trei clase, respectiv o creştere de la valoarea salariului brut de 4.530 de lei, deţinut anterior, la suma de 4.816 lei. Conform Contractului Colectiv de Muncă, societatea va acorda familiei ajutoarele financiare prevăzute în caz de deces, cât şi posibilitatea angajării unui membru al familiei. Conducerea şi colectivul CE Oltenia transmit sincere condoleanţe familiei şi aduc un pios omagiu fostului nostru coleg“, se menţionează în comunicatul de presă. Directoratul Complexului Energetic Oltenia a luat decizia de a reduce în luna iunie săptămâna de lucru de la cinci la patru zile, pentru a mai face economii, în vederea reducerii pierderilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS