29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemei înşelate prin telefon de un consătean

Femei înşelate prin telefon de un consătean

Un tânăr, de 28 de ani, din comuna doljeană Afumaţi a fost reţinut duminică, după ce oamenii legii au stabilit că a înşelat prin telefon două femei din comună, dar şi doi doljeni cărora le-a promis motorină ieftină.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, duminică, poliţiştii din Rast şi Afumaţi l-au identificat pe Irinel Pucă, de 28 de ani, din Afumaţi, ca fiind autorul a două înşelăciuni prin telefon comise în decembrie, anul trecut, respectiv la începutul acestui an, victime fiind două femei din comună.
Oamenii legii au stabilit că, pe 27 decembrie, Pucă a sunat-o pe Constanţa Bojiu, de 65 de ani, şi s-a recomandat ca fiind… fiul său. I-a mărturisit femeii că a avut un accident de circulaţie şi că are nevoie de 900 de lei pentru a plăti spitalizarea victimei, şi s-a înţeles cu „mama“ sa să trimită o prietenă ca să ia banii.  
După ce a uşurat-o de bani pe femeia de 65 de ani, pe 25 ianuarie a sunat-o pe Gheorghiţa Elmedi, de 64 de ani, căreia i-a „turnat“ o poveste diferită. A susţinut că este fiul femeii, că tocmai s-a căsătorit cu o tânără în Cluj-Napoca şi că are nevoie de ceva bani pentru nuntă. De data aceasta a cerut 500 de lei, bani care au fost ridicaţi de la femeie prin intermediul aceleiaşi prietene.
Tot duminică, tânărul a fost dus în faţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, care a hotărât să-l reţină pentru 24 de ore, urmând să propună arestarea preventivă a inculpatului. Pucă este cercetat în prezent într-un alt dosar de înşelăciune, după ce doi bărbaţi, unul din Seaca de Câmp şi altul din Băileşti, au reclamat că i-au dat bani – 400 şi 920 de lei, pentru a le aduce motorină ieftină, însă au rămas cu banii daţi şi fără „chilipir“.
Irinel Pucă nu este la prima întâlnire cu oamenii legii, acesta fiind condamnat la doi ani şi două luni de puşcărie în iunie 2010 pentru violare de domiciliu, la care s-a adăugat o pedeapsă de opt luni de închisoare pentru furt.
Nu a executat toată pedeapsa, pentru că în octombrie 2011 a fost eliberat condiţionat printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS