21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să faci uitat un teren al primăriei

Cum să faci uitat un teren al primăriei

Municipalitatea craioveană a dispus Poliţiei Locale, acum 14 luni, să elibereze un teren public ocupat ilegal, dar Poliţia Locală n-a pus încă în aplicare dispoziţia primăriei.

Faptul că Poliţia Locală se mişcă greu în unele situaţii nu mai miră pe nimeni. Dar că poliţiştii locali craioveni n-au reuşit, în 14 luni, să facă un drum de cinci minute, asta e prea de tot. Mai ales că deplasarea cu pricina era necesară pentru aplicarea dispoziţiei municipalităţii privind eliberarea unui teren al Primăriei Craiova, ocupat ilegal. Terenul cu pricina e situat în cartierul Catargiu, la nici cinci minute de sediul Poliţiei Locale…

„Terenul aparţine domeniului privat al municipiului Craiova“

S-o luăm, însă, pe-ndelete. Prin luna martie a anului 2012, craioveanul Victor Grecu ne sesiza că terenul din spatele casei lui, situată pe strada Olăneşti nr. 3, în cartierul Catargiu, ar fi fost ocupat de nişte persoane care-l utilizează în interes personal – fie pe post de depozit de moloz sau gunoaie, fie pe post de grădină de zarzavaturi – în ciuda faptului că bucata respectivă de pământ ar figura în scriptele municipalităţii ca domeniu public. O parte din teren – înconjurat din trei părţi de străzi, iar pe cea de-a patra latură de casa lui Grecu – era împrejmuită cu gard de beton, iar cealaltă – cu gard de sârmă. Ba, mai mult, acolo se construise chiar şi un garaj.
„În cadastrul proprietăţii mele figurează că terenul din spatele casei este domeniu public. Totuşi, el este ocupat, nu ştiu în ce mod, iar eu nu pot să intru ca să-mi fac reparaţii la spatele casei mele, pentru că trebuie să cer voie cuiva care nu este proprietar“, spunea Victor Grecu.
Urmare a sesizării lui Grecu, am solicitat Primăriei Craiova un punct de vedere cu privire la terenul respectiv. Iar Primăria Craiova ne-a oferit răspunsul prin adresa nr. 52154 IP / 28.04.2012, întocmită de Direcţia Urbanism, Amenajarea Teritoriului şi Patrimoniu din cadrul municipalităţii.
„În urma verificărilor la faţa locului s-a constatat că terenul la care faceţi referire aparţine domeniului privat al municipiului Craiova, drept pentru care Serviciul Administrare şi Evidenţă Domeniu Public (din cadrul aceleiaşi Direcţii de Urbanism a Primăriei Craiova – n.r.) a transmis adresa către Poliţia Locală a municipiului Craiova – Serviciul Disciplina în Construcţii, pentru ca în cel mai scurt timp să întreprindă măsurile necesare în vederea eliberării terenului de împrejmuirea realizată fără autorizaţie şi fără a avea un titlu pe teren“.

14 luni – nici o mişcare

Se fac în curând 14 luni de când Primăria Craiova susţine că a impus Poliţiei Locale să ia măsuri pentru eliberarea respectivului teren al municipalităţii, dar de pe acel teren nu s-a mişcat nici un pai, nici o crenguţă. Dimpotrivă, grămada de gunoaie s-a mărit, adăugându-i-se inclusiv nişte plăci de azbociment, care – se ştie – sunt toxice. Iar lângă ele au apărut luna trecută câteva răzoare cu ceapă şi cu roşii.
„Din câte mi-aduc aminte, acum un an a trecut pe aici cineva de la Poliţia Locală şi s-a interesat de terenul din spatele casei mele. De atunci n-a mai venit, însă, nimeni“, a spus Victor Grecu.
Pe de altă parte, directorul Poliţiei Locale Craiova s-a mirat că instituţia sa nu a dat curs – în cele 14 luni care s-au scurs între timp – dispoziţiei Primăriei Craiova de eliberare a unui teren al municipalităţii. „Nu cred să fi primit o astfel de dispoziţie de la Primăria Craiova şi să nu fi rezolvat problema. Voi dispune verificări pentru a vedea despre ce este vorba“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS