12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalWeekend în Poiană la Palilula

Weekend în Poiană la Palilula

A doua ediţie a festivalului în aer liber „În Poiană la Palilula – a doua coborâre“ ia startul vineri seară în satul Cârligei din comuna Bucovăţ, până duminică, propunându-le craiovenilor şi nu numai o alternativă la „jungla urbană“.

Organizat de Easy Concept şi Rendez-Vous în parteneriat cu Primăria Bucovăţ, „În Poiană la Palilula“ se doreşte o alternativă pentru cei ce doresc să-şi petreacă altfel timpul liber, să asculte o muzică diferită şi să scape de agitaţia oraşului.

Şuie Paparude, aşteptaţi şi ei în poiană

Muzica electronică va răsuna pe tot parcursul celor trei seri (7, 8, 9 iunie), iar, în timpul zilei, doritorii pot participa la tot felul de activităţi pregătite special pentru ei.
„Am început să facem petreceri cu muzică electronică din 2005 şi tot timpul am încercat să promovăm muzica underground, să oferim o alternativă celor care vor să asculte şi altceva. Cu timpul am ajuns să ne dorim să facem ceva mai mare, un festival. La început a fost ideea unor băieţi, Mekanism Fest, dar acum ne ocupăm noi“, a povestit Ştefan Radu, unul dintre organizatorii petrecerii de trei zile din poiană. Festivalul va aduce laolaltă artizani, turnee de badminton, de volei, concursuri cu tehnici de supravieţuire şi competiţii de orientare şi mulţi artişti şi DJ-i, pe două scene: house/techno/funk şi drum and bass/dubstep/breaks. Dintre aceştia, îi amintim pe băieţii de la Şuie Paparude, DJ Limun (Subcarpaţi), Stefanel, Giuliano sau Gully.

Cursuri de prim ajutor şi proiecţii
de documentare

Crucea Roşie s-a alăturat şi ea evenimentului şi, pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, va ţine cursuri de prim ajutor. Pentru că activitatea se doreşte şi o celebrare a naturii, sâmbătă, va fi proiectat documentarul „Home“, iar, duminică, „Microcosmos“, pelicule care atrag atenţia asupra protejării mediului înconjurător şi a efectelor pe care le au oamenii asupra naturii.
Perimetrul pe care se vor întinde toate aceste activităţi este echivalentul unui teren de fotbal, iar cei care doresc pot aduce pături pentru a se relaxa la iarbă verde. În afara perimetrului este permisă şi camparea.
„Paza va fi asigurată de o firmă privată, de Jandarmerie, dar şi de Poliţia Bucovăţ“, transmit organizatorii, care anul trecut s-au bucurat de prezenţa a peste 2.000 de oameni. Cei ce doresc să participe trebuie să plătească o taxă de cinci lei pe zi, în cea de-a treia zi (duminică) accesul fiind liber. Doritorii pot ajunge în poiană şi cu mijloacele de transport în comun, autobuzul 29 circulând până în zona evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS