11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a dat startul înscrierilor la grădiniţă

S-a dat startul înscrierilor la grădiniţă

Luni au început înscrierile la grădiniţă, care se vor desfăşura până pe 21 iunie.

În judeţul Dolj, sunt alocate 17.000 de locuri, în 270 de unităţi de învăţământ preşcolar de stat şi cinci grădiniţe particulare, la care sunt aşteptaţi să se înscrie toţi copiii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cererile se depun zilnic, la sediul unităţilor de învăţământ, între orele 8.00 – 18.00.
„La înscrieri se prezintă părinţii sau tutorii legali ai copiilor. Este nevoie de certificatul de naştere al preşcolarului, însoţită de o adeverinţă medicală la care se adaugă copii xerox de pe cărţile de identitate ale părinţilor, adeverinţe de venit de la ambii părinţi“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Primele rezultate, pe 25 iunie

Unităţile de învăţământ preşcolar vor afişa situaţia locurilor după prima etapă de înscrieri, pe 25 iunie. Inspectorii şcolari spun că o grupă trebuie să aibă în medie 20 de preşcolari, iar în cazul în care sunt solicitări multe se pot aproba şi grupe de maximum 25 de copii. În situaţiile în care numărul solicitărilor va depăşi locurile disponibile, grădiniţele pot aplica, pe lângă criteriile generale, criterii speciale aprobate de consiliul de administraţie.
„Există criterii generale comunicate de Ministerul Educaţiei de departajare în cazul în care sunt mai mulţi copii pe un loc. În primul rând, apropierea de domiciliu a copilului, existenţa unui frate înscris în aceeaşi unitate şi existenţa unui certificat de încadrare în grad de handicap. Dacă nu sunt suficiente, se pot aplica şi alte criterii“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Părinţii care nu se pot prezenta la înscrieri în această perioadă îşi pot înmatricula copiii până la începerea anului şcolar. Conform ultimului recensământ făcut de cadrele didactice, în prezent, în judeţul Dolj sunt 6.350 de copii cu vârsta de trei ani, 5.025 cu vârsta de patru ani, 6.300 cu vârsta de cinci ani şi 2.000 de copiii cu vârsta de şase ani, care nu au fost înmatriculaţi în clasa pregătitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS