14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGinecolog condamnat la trei ani de puşcărie pentru mită

Ginecolog condamnat la trei ani de puşcărie pentru mită

http:http://www.youtube.com/watch?v=_86sSOzLktM

Tribunalul Dolj a hotărât, ieri, să-l condamne la trei ani de închisoare pe Khalil Barham, medic ginecolog al Spitalului Orăşenesc Segarcea, trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiunii de luare de mită.

Medicul Khalil Barham, angajat al Spitalului din Segarcea, a fost prins în flagrant pe 22 martie, anul trecut, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Flagrantul a fost pus la cale de ofiţerii anticorupţie după ce o pacientă a medicului Barham s-a plâns că acesta i-a cerut 1.000 de lei pentru o cezariană.
Un investigator sub acoperire s-a prezentat la Spitalul din Segarcea şi i-a povestit medicului Khalil Barham că „amanta“ sa a rămas însărcinată şi are nevoie de un chiuretaj „discret“. Poliţistul s-a întors pe 22 martie şi i-a spus dr. Barham că trebuie să plece urgent în Italia. I-a lăsat un plic în care erau 200 de euro pentru când va veni amanta să rezolve „problema“. Imediat au intrat ofiţerii DGA şi procurorul de caz, care l-au luat pe Khalil Barham la întrebări.
Medicul a fost audiat, însă procurorii nu au dispus nici o măsură faţă de acesta, hotărând să îl cerceteze în continuare în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
După mai bine de o lună de la organizarea flagrantului şi după ce mai multe paciente au depus plângeri împotriva dr. Barham, procurorul de caz a luat decizia de reţinere a medicului pentru 24 de ore pentru comiterea a şase infracţiuni de luare de mită“, a declarat la acea vreme procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Instanţa a hotărât să nu-l aresteze preventiv pe inculpat, acesta fiind trimis în judecată pe 30 mai 2012. Ieri, la fix un an de la trimiterea în judecată, Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, pedeapsă la care a fost adăugat un spor de şase luni. Astfel, în total, dr. Khalil Barham  trebuie să stea după gratii trei ani.
În plus, judecătorii au dipus ca inculpatul să dea înapoi banii primiţi drept mită de la paciente – 1.000 de lei, 1.600 de lei, 100 de euro şi 100 de lei şi 250 de lei -, dar şi să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.400 de lei.
Decizia Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS