6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpreună putem salva un bebeluş

Împreună putem salva un bebeluş

Se numeşte Petru Adrian Dogaru, iar pe 6 iunie va împlini şase luni. Bucuria părinţilor lui a fost umbrită într-o clipă în momentul în care, la un banal control la şold, copilul a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă agresivă de tumoră malignă a glandei suprarenale. Acum, Petru se află într-un spital din Germania, are şanse mari de vindecare, însă, din nefericire, pentru operaţie şi tratamentul ulterior are nevoie de 150.000 de euro, sumă de care părinţii nu dispun.

Mămica lui Petru, Roxana Gabriela, este din Ploieşti, tatăl, Adrian, este din Craiova. S-au cunoscut la o companie naţională de telefonie. A fost dragoste la prima vedere. La puţin timp după ce s-au cunoscut, au decis să se căsătorească. Petru a fost dorit şi aşteptat de întreaga familie. A venit ca un dar, în luna decembrie, chiar de Moş Nicolae. Este cadoul cel mai de preţ pe care părinţii l-au primit de la viaţă. „E soarele şi viaţa mea!“, a strigat tatăl atunci când băieţelul s-a născut, povestesc rudele familiei Dogaru. Aceleaşi cuvinte le repetă şi azi Adrian, privindu-şi copilul pe un pat de spital…

De azi, Petru începe chimioterapia

Nimic nu prevestea problemele grave de sănătate cu care se confruntă în prezent. Este un copil reuşit, extrem de frumos, însă la doar patru luni i-a fost descoperit un neuroblastom, o afecţiune foarte rară pentru care nu există tratament la noi în ţară. Adrian Petru a fost transportat de urgenţă într-un salon de spital în Germania pentru toate investigaţiile necesare. În urma analizelor efectuate la clinica specializată din Köln, unde este internat, s-a constatat că boala a avansat rapid. În numai o lună, a ajuns la stadiul IV. Recomandarea medicilor: începerea urgentă a tratamentului care să permită o operaţie ulterioară. Ieri, 29 mai, medicii au realizat ultimul test, după care Petru va începe chimioterapia.
Cu ajutorul unei fundaţii, părinţii au primit suma de 15.000 de euro, care a acoperit costurile analizelor. În urma testelor realizate, s-a stabilit că Petru va fi nevoit să stea internat timp de nouă luni pentru a fi supus unui tratament care costă 150.000 de euro. Pe lângă banii necesari procedurilor medicale, părinţii au nevoie de sprijin financiar pentru medicamente, intervenţii și spitalizare.
Cei care doresc să se implice pentru salvarea lui Petru Adrian pot dona în conturile:
RO22 INGB 0000 9999 0091 9881 RON
RO95 INGB 0000 9999 0153 8785 EURO deschise la ING Bank pe numele Dogaru Roxana Gabriela.
Fiecare persoană care va sprijinii financiar această familie va fi înştiinţată cu privire la suma strânsă, costurile totale, suma care va fi suportată de statul român în baza formularului E112 şi, mai ales, despre evoluţia lui Petru.
Există şi o pagină de facebook – Petru Adrian Dogaru – de unde puteţi afla zilnic starea de sănătate a copilului. „Cu dragostea părinţilor mei şi cu ajutorul primit de la voi, eu vreau şi pot să mă vindec, vreau şi pot să cresc mare, să spun mamei mele, tatălui meu şi vouă: «Mulţumesc! Acum pot să mă joc, pot să alerg şi pot să zâmbesc din nou». Când voi fi mare, voi scrie o scrisoare de mulţumire pentru fiecare donaţie de minimum 1 euro“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS