21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicuţii craioveni, invitaţi în lumea poveştilor

Micuţii craioveni, invitaţi în lumea poveştilor

Micuţii craioveni sunt invitaţi pe parcursul întregii săptămâni să călătorească în lumea poveştilor alături de actorii păpuşari ai Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“, cu prilejul Zilelor Craiovei. Miercuri, 29 mai, de la ora 19.00, cutia cu păpuşi şi scena se vor afla la Poşta Craioviţa Nouă, pentru a aduce în faţa micilor spectatori „Jocuri magice“. Seria spectacolelor va continua joi, 30 mai, de la ora 19.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“, cu reprezentaţia „Cenuşăreasa“.
Vineri, 31 mai, şi sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise organizate de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“, la sediul instituţiei de cultură (strada Împăratul Traian nr. 28 – 30) va avea loc spectacolul în premieră „Cheiţa fermecată“.
Actriţa Rodica Prisăcaru le va dezvălui micuţilor care vor trece pragul instituţiei tainele naşterii unui spectacol de păpuşi, „totul va îmbrăca haina unei poveşti, «Punguţa cu doi bani»“. „Cheiţa fermecată“, cea pe care o purtăm „adânc în sufletele noastre“ şi care poate „deschide cele mai frumoase porţi ale celui mai minunat tărâm, tărâmul visului, al inimii“ este adusă de o păpuşă cu beţe, una dintre multe altele care se vor înfăţişa, rând pe rând, în faţa copiilor. Ea va purta cheia aceea minunată „mai uşoară decât o frunză de mesteacăn purtată de vânt, mai uşoară decât foaia unui pai aruncat în foc. Comoară de preţ, ce poate deschide toate încuietorile poveştilor“. Şi odată porţile deschise, personajele din basm vor coborî în mijlocul copiilor, conducându-i în lumea minunată a poveştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS