5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApe, bune de scăldat în judeţul Olt

Ape, bune de scăldat în judeţul Olt

Scăldatul va fi permis anul acesta, la Slatina, în râul Olt, în zona pontonului, după ce în ultimii ani respectiva zonă naturală de îmbăiere nu a putut fi folosită din cauză că apa era necorespunzătoare fizico-chimic şi bacteriologic, conform Agerpres.
„În cadrul programului de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere, început pe 15 mai, reprezentanţii DSP Olt au prelevat probe de apă pentru examenul fizico-chimic şi bacteriologic din zonele naturale de îmbăiere neamenajate, respectiv zona pontonului, a plajei Olt de la Slatina şi zona faleza Dunării din Corabia. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că în zona ponton – plaja Olt de la Slatina apa corespunde din punct de vedere fizico-chimic şi bacteriologic, iar zona faleza Dunării din Corabia s-au constatat depăşiri la parametrii bacteriologici”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Aceasta a menţionat că rezultatele analizelor vor fi prezentate şi primăriilor Slatina şi Corabia, deoarece la Corabia trebuie montate plăcuţe de avertizare despre faptul că este interzis scăldatul.
Locuitorii oraşului Corabia nu vor putea face baie în apa Dunării, însă pot merge să înoate la piscină, deoarece în localitate funcţionează o piscină privată. Gabriela Gogiu a mai spus că în judeţ sunt nouă piscine care anul trecut au fost autorizate din punct de vedere sanitar şi care trebuie să depună anul acesta documentaţie pentru obţinerea vizei anuale de funcţionare, două care au deja autorizaţie sanitară de funcţionare pentru anul în curs – un ştrand din comuna Deveselu şi bazinul de înot din comuna Scărişoara – şi încă una în curs de autorizare. În Caracal sunt patru piscine funcţionale, la Scorniceşti sunt două, în municipiul Slatina sunt trei, iar în localităţile Corabia, Deveselu şi Scărişoara câte una.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS