3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPăpuşi, şah şi pictură la Zilele Craiovei

Păpuşi, şah şi pictură la Zilele Craiovei

http:http://www.youtube.com/watch?v=iWPP4kb707Y

Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Craiovei a început ieri, cu spectacolul interactiv pentru copii „Autobuzul cu păpuşi“. Pentru început, câţiva dintre elevii clasei I şi a III-a de la Liceul „Matei Basarab“ au putut descoperi Craiova şi Teatrul de Păpuşi în spaţiul neconvenţional, autobuzul. „În autobuz, copiii vor avea parte, de-a lungul întregii săptămâni, de puţină educaţie culturală. Vor fi introduşi în lumea fabulelor lui La Fontaine, Grigore Alexandrescu şi Alexandru Donici. Personajul principal, o vulpe, se plimbă prin mai multe fabule şi păcăleşte, dar va fi şi ea, la rândul ei, păcălită de barză, măgar, lup, cocoş, corb, care au şi trăsături umane“, a precizat Adriana Teodorescu, directoarea Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“. Personajele vor prinde viaţă şi grai datorită actorilor de la „Colibri“, Ionica Dobrescu, Alice Ianoş, Daniel Mirea, totodată şi coordonatorul acestui proiect .
„Autobuzul cu păpuşi“ pleacă pe traseul artei şi astăzi de la Liceul „Matei Basarab“, pentru ca mâine, şi joi, 30 mai, să-şi aştepte călătorii la Colegiul Naţional „Elena Cuza“. Vineri, 31 mai, va poposi la Grădiniţa „Tudor Vladimirescu“. Sâmbătă, 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi din nou în „Autobuzul cu păpuşi“, care va avea ca punct de plecare centrul oraşului, iar duminică, 2 iunie, ultimul traseu în lumea fabulelor să pornească la Centrul „Norocel“ din Piaţa Centrală.
Dacă micuţii craioveni vor gusta de-a lungul săptămânii teatrul în spaţii neconvenţionale, cei mari sunt aşteptaţi la o partidă de şah gigantic, piesele şi tabla de joc fiind amplasate pe esplanada Naţionalului Craiovean. „Casa de Cultură «Traian Demetrescu» îi invită pe craioveni la o partidă de şah, dar şi să-şi însuşească lecţii de pictură. Membrii Cenaclului de pictură «Constantin Brâncuşi» au venit pregătiţi cu şevalete, pânze, vopsele pentru a le destăinui craiovenilor câteva tehnici de pictură.
De azi (ieri – n.r.) şi până pe 29 mai, vom fi prezenţi pe esplanada Teatrului Naţional, urmând ca de joi, 30 mai, până duminică, 2 iunie, să ne mutăm cu tot cu tablă de şah şi şevalete la intersecţia străzii Unirii cu Lipscani“, a precizat Ana Maria Constantinescu, directoarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS