Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Festivalul „Floarea Trandafirului“, la Amărăştii de Jos
Comuna Amărăştii de Jos este duminică în sărbătoare. Se desfăşoară cea de a V-a ediţie a Festivalului „Floarea Trandafirului“, care va da ocazia tinerilor talentaţi să se afirme pe plan local. Momentul artistic va fi urmat de un spectacol de muzică populară, ce va asigura voia bună a localnicilor care vor să petreacă. „Festivalul este în acest an la cea de a V-a ediţie, însă este un obicei care are rădăcini mult mai vechi. Sărbătoarea a existat şi înainte de revoluţie şi am reluat-o la rugămintea sătenilor, care sunt mari iubitori ai florii de trandafir. Nu avem o rezervaţie de trandafiri, dar se găsesc, pe spaţii întinse, la porţile şi în curţile tuturor“, a declarat Ion Dinu, primarul comunei Amărăştii de Jos. La această sărbătoare nu vor lipsi nici comercianţii cu preparate tradiţionale şi bere rece pentru petrecăreţi.
Carmen Rusan

Părinţi de îngeri
Autorităţile din Târgu Jiu, împreună cu mai multe organizaţii nonguvernamentale, vor marca, duminică seară, în centrul oraşului, Ziua părinţilor de îngeri. Vor fi aprinse sute de lumânări şi vor fi înălţate baloane colorate pentru copiii care au murit înainte de a se naşte. Evenimentul va avea loc simultan în 17 oraşe din România. Momentul înălţării baloanelor va simboliza despărţirea de copilul pe care părinţii nu au apucat să-l vadă şi să-l ţină în braţe.
Eugen Măruţă

„Sărbătoarea nucului“, la Suseni
Obştile din localitatea gorjeană Suseni, comuna Runcu, organizează duminică „Sărbătoarea nucului“, manifestare aflată la cea de-a doua ediţie. Evenimentul va avea loc, de la ora 13.00, în plantaţia de nuci din Valea Susenilor, unde va fi oficiată o slujbă religioasă, vor fi rostite alocuţiuni, iar voia bună va fi asigurată de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“.
Eugen Măruţă

„Ziua Majoratului“, la Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu sărbătoreşte sâmbătă „Ziua Majoratului“. Evenimentul, care începe la ora 17.00, în zona centrală, are loc în cadrul Zilelor Oraşului şi îşi propune sărbătorirea tuturor tinerilor din Târgu Jiu care au împlinit sau împlinesc vârsta majoratului în acest an. Va mai avea loc o paradă a liceelor din oraş, unde şi-au anunţat participarea peste o mie de elevi, precum şi o prezentare a liceelor, pe insuliţa de pe Jiu. În acelaşi cadru, este programat un spectacol la care vor participa Akces, DJ Rynno şi Sylvia. Tot sâmbătă, la Târgu Jiu, însă de la ora 10.00, va mai avea loc festivitatea de dezvelire a trei stele de granit pe Aleea Personalităţilor, dedicate lui Tudor Arghezi, Elvirei Godeanu şi regizorului Sergiu Nicolaescu.
Eugen Măruţă

Tineri reţinuţi pentru înşelăciune prin metoda „Accidentul“
Trei tineri, dintre care unul din Rovinari, au fost reţinuţi vineri de poliţiştii gorjeni pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Cei trei foloseau metoda „Accidentul“ pentru a-şi păcăli victimele, cărora le solicitau diferite sume de bani necesare rudelor implicate în false accidente rutiere. În plasa suspecţilor a picat o bătrână din Târgu Jiu, care a achitat suma de o mie de lei, după ce a fost anunţată că fiul ei a provocat un accident rutier la Timişoara.
Eugen Măruţă

Exit mobile version