Acasă Local Încep înscrierile pentru bacalaureat

Încep înscrierile pentru bacalaureat

A început numărătoarea inversă până la prima sesiune de bacalaureat din acest an. De luni încep înscrierile candidaţilor, care în acest an se vor derula timp de cinci zile, până pe 31 mai.

La nivelul judeţului Dolj, sunt aşteptaţi la înscrieri 9.300 de elevi, din care 4.000 provin din rândul absolvenţilor de studii liceale de anul trecut, care nu au promovat nici una dintre cele două sesiuni de bacalaureat.
„Înscrierile se vor face la toate cele 43 de unităţi liceale din judeţul Dolj. În cazul absolvenţilor din anii anteriori, dosarele se vor depune la unitatea unde au studiat“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Candidaţii care au finalizat studiile în alt judeţ, dar au domiciliul stabil în Dolj şi vor să susţină bacalaureatul trebuie să se adreseze Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
„Comisia judeţeană de bacalaureat îi va repartiza la un centru de examen cu profilul pe care l-au absolvit. La inspectoratul şcolar s-au înregistrat deja trei cereri de acest fel. Avem un absolvent care a făcut liceul în Constanţa şi care va susţine probele la Craiova, un absolvent de studii liceale făcute în Caraş-Severin care va da examen la Calafat şi un absolvent de studii liceale în Spania, care va susţine examenul la Colegiul Naţional «Ştefan Velovan»“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Probele debutează pe 10 iunie

Prima sesiune a bacalaureatului va începe pe 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie. A doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice, de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale – între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie. La nivelul judeţului Dolj, potrivit conducerii inspectoratului şcolar, probele scrise se vor derula începând cu luna iulie, în centre de examen care vor fi comunicate ulterior. Părinţii şi reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care vor să asiste la derularea sesiunii de bacalaureat, în calitate de observatori, pot obţine aprobarea în urma unei cereri depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj până pe 1 iunie.

Exit mobile version