6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxiurile, la control!

Taxiurile, la control!

http:http://www.youtube.com/watch?v=jGPiET11-4M

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au început de ieri o acţiune de verificare în trafic a taximetriştilor, fiind vizaţi, mai ales, cei care conduc taxiuri cu defecţiuni tehnice, dar şi cei care nu au toate documentele necesare desfăşurării activităţii de taximetrie.
Ieri-dimineaţă, pe principalele străzi din Craiova au putut fi întâlnite filtre formate din poliţişti de la Rutieră, inspectori RAR Dolj, dar şi poliţişti locali, reprezentanţi ai Camerei Taximetriştilor şi inspectori ai primăriei.
Taxiurile oprite, unele dintre ele destul de „şifonate“ şi ruginite, au fost verificate din punct de vedere tehnic, iar taximetriştilor li s-a cerut să prezinte atât actele maşinilor pe care le conduceau, cât şi documentele necesare desfăşurării activităţii de taximetrie, printre care autorizaţia de transport, licenţa sau atestatul profesional.
În numai câteva ore, oamenii legii au aplicat 52 de sancţiuni, fiind depistate 16 taxiuri cu defecţiuni tehnice la sistemele de direcţie şi frânare. În total, au fost date amenzi în valoare de 7.800 de lei, au fost reţinute două permise de conducere şi retrase şapte certificate de înmatriculare. Pe lângă problemele la sistemele de frânare sau direcţie, au fost sancţionaţi şi taximetriştii care conduceau maşini cu anvelopele uzate, sistemul de lumini defect sau chiar fără inspecţia tehnică periodică efectuată.
Unii taximetrişti care au avut „norocul“ să întâlnească filtrele poliţiştilor nu au vrut să comenteze acţiunea care îi vizează direct, însă alţii au susţinut că astfel de acţiuni sunt foarte bune. Asta, însă înainte ca poliţiştii şi inspectorii RAR să termine verificările.
„Sunt foarte bune aceste acţiuni. Din când în când, sunt foarte utile, pentru că sunt unii taximetrişti care circulă fără RCA sau asigurare pentru clienţi. Eu sper că sunt în regulă, dar voi afla după ce termină verificările“, a declarat un taximetrist oprit pe strada Carol I.
Comisarul-şef Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova, a precizat pentru GdS că aceste acţiuni care vizează activitatea de taximetrie vor avea un caracter permanent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS