14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Internaţională a Diversităţii Culturale, marcată mâine la Craiova

Ziua Internaţională a Diversităţii Culturale, marcată mâine la Craiova

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, organizează mâine o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Diversităţii Culturale pentru dialog şi dezvoltare. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul se vor derula concomitent în cele două instituţii de cultură.

Astfel, la sediul Bibliotecii Judeţene, manifestările vor începe la ora 11:00 şi vor include prezentări power-point pe tema „Uniţi în diversitate”, susţinute de studenţii Universităţii din Craiova, prezentarea „Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice”, susţinută de lect. univ. dr. Florin Olteanu, prelegerea părintelui Ioan Ioanicescu cu prilejul împlinirii a 1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano (313-2013), care a avut un impact esenţial asupra dezvoltării societăţii europene şi prelegerea „Diversitatea Culturală”, susţinută de lect. univ. Mihai Ghiţulescu.

La Casa de Cultură „Traian Demetrescu” persoanele interesate pot vizita, între orele 10:00 şi 19:00, expoziţia de carte „Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice” şi o expoziţie de carte bilingvă, iar în intervalul 12:00-14:00 vor putea viziona piesa „Titanic Vals”, susţinută de trupa de teatru de amatori „Cutezătorii” a Bibliotecii Judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS