10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlasticienii americani fac duminică selecţia pacienţilor

Plasticienii americani fac duminică selecţia pacienţilor

Medicii plasticieni din California, prin mâna cărora vor trece aproape o sută de pacienţi din toată ţara, în special copii, care au nevoie de operaţii de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie, vor sosi sâmbătă, în Craiova, iar de duminică dimineaţă vor începe consultaţiile în vederea programării intervenţiilor chirurgicale. Lista de solicitări a fost mult mai lungă, medicii craioveni strângând peste 250 de cazuri, însă doar o sută de pacienţi au fost selectaţi de americani pentru consultaţii şi operaţii.
Echipa medicală din SUA, compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri şi şase asistente specializate în chirurgia plastică va fi prezentă duminică, de la ora 9.00, în Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, Cabinetul de chirurgie pediatrică, pentru examinarea tuturor pacienţilor pretestaţi şi aprobaţi, selectarea lor şi stabilirea programului intervenţiilor chirurgicale. Tot duminică, medicii americani se vor ocupa de pregătirea sălilor de operaţie şi a unităţilor pentru îngrijirea postoperatorie şi au de gând să efectueze şi o operaţie simplă, după-amiaza, pentru a se acomoda cu sala.

Cinci zile de maraton chirurgical

De luni, 20 mai, şi până joi, 23 mai, în blocurile operatorii de la Spitalul Judeţean va avea loc un adevărat maraton al intervenţiilor chirurgicale, care va continua până vineri la prânz. După care americanii îşi vor strânge materialele, iar sâmbătă dimineaţa vor părăsi Bănia. Medicii din SUA au ţinut să precizeze că fiecare pacient va fi consultat de un chirurg plastician, un anestezist şi un pediatru şi că au formulare proprii de evaluare a pacienţilor, cu instrucţiuni pre şi post operatorii în limba română. Ei au mai transmis omologilor lor din Craiova că duminică dimineaţă trebuie să fie la spital doar pacienţii care au fost pre-selectaţi, nu şi cei selectaţi pentru consultaţii, iar pacienţii care au fost respinşi „trebuie informaţi că nu îi putem ajuta“. În echipa americanilor vor exista şi doi vorbitori de limba română.
Proiectul cu medicii americani a fost demarat de Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a SJU Craiova şi organizaţia „Women for World Health“ din SUA, cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development şi Fundația Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS