12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAglomeraţie la înscrierile pentru posturile didactice

Aglomeraţie la înscrierile pentru posturile didactice

Înscrierile pentru examenul naţional de suplinire şi titularizare în învăţământul preuniversitar au intrat pe ultima sută de metri. Doar astăzi se mai pot depune dosarele pentru a susţine probele scrise din 30 iulie.

Dacă, în prime zile ale lunii mai, atunci când au început înscrierile pentru posturile vacante şi rezervate din învăţământul preuniversitar doljean, la centrele de examen din Craiova s-au prezentat doar câteva persoane, ieri fluxul a crescut brusc. „Astăzi (ieri – n.r.) am primit cele mai multe dosare. Până la ora 14.00 s-au înregistrat 256 de candidaţi. Este mai aglomerat decât în celelalte zile şi cred că mâine (astăzi – n.r.) vor fi şi mai multe persoane. Aici se fac înscrieri pentru posturile didactice de matematică, informatică, biologie, chimie şi discipline tehnice“, a precizat Ionuţ Bistriceanu, directorul Colegiului Tehnic Energetic din Craiova.

Câteva ore de stat la coadă

Aglomeraţie am găsit şi la centrul de examen organizat la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova, unde se înregistrează candidaţii pentru posturile de istorie, geografie, discipline socio-umane, educaţie fizică şi catedrele de la Palatul Copiilor Craiova. „Am înregistrat 300 de dosare până în prezent şi e foarte aglomerat“, a precizat Radu Nicolae, preşedintele comisiei de înscrieri. La acest centru, candidaţii au aşteptat câteva ore. „Se înregistrează patru dosare pe oră. Merge foarte greu“, a precizat un candidat. Cadrele didactice au aşteptat pe coridor până să intre. „Sunt aici de la ora 13.00, iar acum este 15.30 şi mai sunt multe persoane înaintea mea“, a precizat un profesor de geografie. Cadrele didactice din comisia de înscrieri au declarat că aşteptarea este cauzată şi de modul în care se completează cererile de concurs, multe având greşeli. Multe dosare s-au depus şi la Liceul Tehnologic Căi Ferate Craiova, pentru posturile de educatoare şi învăţători, învăţământ special, profesor în cabinete şcolare şi asistenţă pedagogică.

Mai mulţi candidaţi decât posturi

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, şi în acest an numărul cererilor l-a depăşit pe cel al posturilor rezervate sau vacante.
„Sunt 800 de norme şi fracţiuni de normă scoase la concurs, iar, până în prezent, candidaţii sunt cu mult peste numărul orelor. Mai este încă o zi de înscrieri, care poate dubla numărul dosarelor“, a precizat Luminiţa Popescu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dolj. Astăzi, pentru a face faţă cererilor, cele patru centre de examen la care se depun dosarele de candidatură au program între orele 8.00 şi 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS