10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident de muncă mortal la Calafat

Accident de muncă mortal la Calafat

Angajatul unei societăţi comerciale care demolează ce a mai rămas din clădirile şi instalaţiile Fabricii de Zahăr din Calafat şi-a pierdut viaţa ieri, după ce peretele unui siloz s-a prăbuşit peste excavatorul pe care lucra.
Pompierii doljeni şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au fost anunţaţi, ieri-dimineaţă, că în incinta Fabricii de Zahăr din Calafat a avut loc un accident de muncă, în urma căruia un excavatorist şi-a pierdut viaţa. Mai exact, pompierii şi inspectorii ITM au fost anunţaţi că un bărbat fusese strivit de un zid de beton care se prăbuşise peste excavatorul pe care acesta îl manerva.
Potrivit pompierilor din cadrul ISU Dolj, la locul accidentului au fost trimise o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în cabina unui excavator fiind găsit decedat şoferul acestuia. Este vorba de prahoveanul Daniel Neagu, de 32 de ani, angajat ca excavatorist la SC Duet Company SRL din localitatea Măneşti, Prahova, care lucra ieri-dimineaţă, împreună cu doi colegi, la demolarea unui siloz din incinta Fabricii de Zahăr. Pompierii au avut nevoie de mai bine de două ore până au reuşit să dea la o parte peretele de beton care se prăbuşise peste excavator.
La locul accidentului a ajuns şi o echipă de inspectori ai ITM Dolj, care a preluat cercetările pentru a stabili împrejurările în care şi-a pierdut viaţa muncitorul. „Este vorba despre un eveniment nefericit petrecut azi-dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.). Din primele cercetări, am constatat că un muncitor al unei societăţi comerciale din Prahova, care se ocupa de demolarea unui siloz al Fabricii de Zahăr din Calafat, a fost surprins şi strivit în cabina excavatorului de un perete exterior al silozului. Este vorba despre un muncitor calificat, angajat ca excavatorist, în vârstă de 32 de ani. Din nefericire, după ce a fost scos de pompieri, s-a constatat că muncitorul decedase. Inspectorii noştri au ajuns la faţa locului, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului“, a precizat Cătălin Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS