17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeodor Ilincăi, pentru prima dată pe scena Liricului

Teodor Ilincăi, pentru prima dată pe scena Liricului

Tenorul român de renume mondial, Teodor Ilincăi, va cânta pentru prima dată pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova, astăzi, de la ora 19.00. El va juca rolul lui Alfredo Germont din opera „Traviata“ de Giuseppe Verdi.

Prezent la conferinţa de presă organizată ieri pentru anunţarea evenimentului, Teodor Ilincăi, proaspăt venit de la Londra, a mărturisit că „sunt foarte fericit că-mi fac debutul în acest teatru. Nu voi refuza niciodată invitaţiile venite din România. Am avut două zile de repetiţii şi sunt fericit şi onorat să cânt cu o aşa voce“, a spus Ilincăi, referindu-se la soprana Diana Ţugui, care o va interpreta pe Violetta Valery. Din distribuţia spectacolului mai fac parte şi doi oaspeţi din Capitală, baritonul Ştefan Ignat de la Opera Naţională Bucureşti (Giorgio Germont) şi mezzosoprana Raluca Ciocă (Flora Bervoix), prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“. Nici conducerea muzicală nu s-a lăsat mai prejos, de ea ocupându-se italianul Giovanni Froio. „Sper că va fi o «Traviată» nouă pentru acest oraş şi un început de colaborare între Teatrul Liric şi mine“, a spus acesta.

O imagine nouă
a teatrului

Tot în cadrul conferinţei a fost prezentată noua imagine a Teatrului Liric, mai exact site-ul web şi sigla, care au trecut printr-o schimbare radicală. Pagina virtuală este mai prietenoasă, are acces la reţelele sociale ale instituţiei, posibilitatea de abonare la newsletter, dar şi aceea de a rezerva bilete on-line. Site-ul este încă în lucru şi urmează să fie adăugate, în curând, şi „CV-urile în format complet, un standard pentru instituţiile culturale de stat“, după cum a declarat Dorian Marinescu, cel ce s-a ocupat de această pagină. El a fost ajutat, în această schimbare, de şeful Secţiei de Programare Artistică, Irina Stratulat, şi de secretarul PR de la Biroul de Imagine, Claudia Răciulă.
Pentru spectacolul de joi, preţul unui bilet este de 20 de lei. Faimoasa „Traviata“ este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, care a avut premiera la Teatrul „La Fenice“ din Veneția, pe 6 martie 1853. La baza operei stă romanul autobiografic al lui Alexandre Dumas-fiul, „Dama cu camelii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS