6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Vernisaj de pictură Maria Balea

Craiova: Vernisaj de pictură Maria Balea

Galeria Arta din Craiova găzduieşte în această seară, de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistei Maria Balea, în organizarea Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România – Filiala Craiova, al cărei preşedinte este Marcel Voinea. Aceasta este prima expoziţie personală a artistei la Craiova şi poate fi vizitată până la data de 31 mai 2013 la Galeria Arta (Calea Unirii nr.15).

Maria Balea este  născută pe 1 ianuarie 1962 în comuna Feleacu, judeţul Cluj şi a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1994, secţia Grafică, sub îndrumarea profesorului Ioachim Nica. Potrivit comunicatului UAP-filiala Craiova, artistita plastică amintită este, din 1999, membră a Uniunii – Filiala Arad. A avut expoziţii personale la Galeria de Artă Contemporană Zrenjanin (Serbia), Galeria Centrului Cultural Novi-Sad (Serbia), Galeria Naţionala Delta, Biblioteca Rouffignac de Sigoules (Franţa), Axa Art Gallery Timişoara, Galeria Helios Timişoara, Axa Art Gallery Timişoara, Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Art Chamber Gallery Goa (India).

În 2009 a fost nominalizată la Bienala de Pictură organizată la Chişinău, în Republica Moldova şi a fost distinsă cu Premiul Direcţiei Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Bienala concurs „Gheorge Petraşcu’”, ediţia IX-a, desfăşurată la Târgovişte.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS