11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Evenimentele culturale sunt principalele manifestări din calendarul acestei săptămâni. Craiovenii sunt invitaţi la filarmonică, teatru sau operă, iar pentru iubitorii sportului există şi două propuneri de petrecere a timpului liber la Sala Polivalentă.
Deschidem săptămâna cu un spectacol dedicat celor mici, care are loc astăzi, de la ora 11.00, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“: Cenuşăreasa, de Dumitru Capoianu. În rolul principal, copiii o vor vedea pe Anca Ţecu. Alături de ea vor fi Zâna cea bună – Carmen Roibu, Mama vitregă – Lelia Vais, Judith – Violeta Ţicu, Edith – Andreea Gheorghe, Ministrul – Alexandru Petre, Prinţul – Laurenţiu Nicu, Valetul Chiţ-Chiţ – Teodor Ispas.
Trecem la seara de miercuri, când se joacă, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, piesa „Ultimul Amant Fierbinte“, după un text de Neil Simon, în regia lui Mircea Cornişteanu. Un spectacol care va descreţi, cu siguranţă, frunţile celor care vor fi prezenţi în sală. Evenimentul începe de la ora 18.30, în sala „Amza Pellea“.
Aproape simultan se desfăşoară, la Filarmonica „Oltenia“, un concert susţinut de Duo Pianistic Capriccio, al Filarmonicii „Mihail Jora“ din Bacău. Acesta este programat de la ora 19.00. Adriana Maier şi Ozana Kalmuski Zarea vor interpreta Felix Mendelssohn-Bartholdy, Cécile Chaminade, Franz Schubert şi Edvard Grieg.
Tot miercuri puteţi lua parte şi la evenimentul muzical de la Pub’s Pub, Emeric Set. Primul album de grup, „Târziu“, va fi, probabil, vedeta serii. Discul conține 11 piese compuse de Emeric Imre pentru voce și chitară, piese puse în valoare și îmbogățite stilistic prin idei muzicale și sonorităţi proprii de către Adelina Boloţ (voce), Răzvan Krivach (voce, chitară), Sorin Zamfir (tobe) și Gabriel Ghiţă (clape). Îngemănarea stilistică și estetica muzicală a albumului sunt rezultatul unei conlucrări a tuturor componenţilor grupului, cu finalitate într-o fuziune a genurilor folk, pop și rock.
Ajungem la ziua de joi, când vă poftim la Teatrul Liric pentru „La Traviata“, spectacol în care tenorul Teodor Ilincăi va interpreta rolul lui Alfredo. Evenimentul începe la ora 19.00.
Vineri, de la aceeaşi oră, la filarmonică are loc un concert simfonic dirijat de Young Jae Lew, din Coreea de Sud. Tot din Coreea de Sud este şi solista serii, soprana Soyung Yu. Programul cuprinde lucrări de Wagner, Strauss şi Dvořák.
Vineri este şi ziua iubitorilor de handbal. Sala Polivalentă găzduieşte o partidă între SCM Craiova şi campioana Oltchim Râmnicu Valcea. Meciul a fost organizat de clubul craiovean în semn de mulţumire pentru activitatea portarului Ildiko Barbu, care  s-a decis să pună capăt carierei de jucătoare, la 37 de ani. Jocul între două dintre formaţiile la care a evoluat „Şumi“ va fi pe 17 mai, de la ora 17.30.
A doua propunere sportivă este Gala K1 de sâmbătă, 18 mai. Este vorba despre Super Kombat Grand Prix Mondial, la care şi-au confirmat participarea Cătălin Moroşanu, Ionuţ „Pitbull“ Atodiresei, Sebastian Ciobanu şi Freddy Kemayo. Preţul biletelor va fi între 30 şi 120 de lei. Gala din 18 mai este a doua găzduită de Polivalenta din Bănie, după ce pe 10 noiembrie 2012 Gala Superkombat Final Elimination a inaugurat sala de 4.000 de locuri. Acestea sunt recomandările noastre, să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS