24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPilotul şi copilotul avionului prăbuşit la Ciochiuţa erau băuţi

Pilotul şi copilotul avionului prăbuşit la Ciochiuţa erau băuţi

Avionul utilitar care a aterizat de urgenţă, vineri, în jurul orei 10.30, pe un câmp, în localitatea Ciochiuţa, în apropiere de Strehaia, judeţul Mehedinţi, a avut defecţiuni la motor, însă poliţiştii au stabilit şi că pilotul şi copilotul consumaseră alcool înainte de a se urca la manşa avionului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, ancheta desfăşurată de către poliţiştii şi pompierii din Strehaia, sub coordonarea Parchetului pe lângă Judecătoria Strehaia, a evidenţiat faptul că pilotul şi copilotul, cu vârste de 49 şi, respectiv, 55 de ani, aveau alcoolemii cuprinse între 0,30 şi 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat în momentul în care avionul a aterizat de urgenţă.
În urma cercetărilor, celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea codului aerian şi conducerea unui avion sub influenţa băuturilor alcoolice.
Dosarul a fost întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia şi a fost înaintat Curţii de Apel Craiova, competentă cu soluţionarea cauzei.
La bordul aparatului de zbor care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp, în apropiere de localitatea Strehaia, se aflau trei persoane, care nu au fost rănite în urma incidentului.
Aparatul de zbor aparţine unei firme de dezinsecţie din Timişoara, care era închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru tratament aerian cu insecticid. Aterizarea de urgenţă s-a produs ca urmare a unei defecţiuni la motorul aparatului de zbor, în urma incidentului avionul având numeroase avarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS