10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzică şi voie bună la Filiaşi

Muzică şi voie bună la Filiaşi

Zilele Oraşului au însemnat distracţii de tot felul pentru locuitorii din Filiaşi.

Ajunse la cea de-a XIII-a ediţie, Zilele Filiaşiului au devenit deja o tradiţie. Manifestările cultural-artistice dedicate acestui eveniment s-au desfăşurat sâmbătă şi duminică (12-13 mai 2013).
Încă de sâmbătă după-amiază,  mii de filieşeni s-au adunat în centrul urbei. Pentru ei, Primăria Filiaşi, împreună cu Asociaţia „Dimanche“, a organizat un amplu concert de muzică populară şi uşoară. Pe scena amplasată pe strada Stadionului, chiar lângă sediul primăriei, au urcat mai întâi copiii din trupa de dans a şcolii gimnaziale din localitate, instruiţi de prof. Cosmina Filip, care au avut drept fond muzical Imnul Filiaşiului. A urmat Irina Maria Birou, o tânără de 16 ani, din localitate, a cărei voce a făcut-o deja cunoscută printre interpreţii de muzică populară. Ea a fost acompaniată de formaţia Căminului Cultural din Filiaşi. Spectacolul s-a prelungit până târziu, în noapte, la microfon perindându-se Adrian Marius Ivan, Victoriţa Cică, Valentin Sanfira, Mayari Project şi Radu Ille, pentru ca seara muzicală să se încheie cu un superb concert al trupei Hi Q.
Programul de ieri a fost, poate, şi mai bogat. Pe lista artiştilor care au urcat pe scena din Filiaşi în cea de-a doua zi a festivităţilor s-au aflat solişti de muzică populară precum Costinel Mitroi, Paula Simbrian, Elena Carmen Duică ori Cristian Bănăţeanu, dar şi cunoscuţi cântăreţi de muzică uşoară, cum ar fi AMI, What’s Up şi Andreea Bănică. Pentru finalul sărbătorii a fost programat un superb foc de artificii.

Bere, mici şi tiribombe

În parcul de vizavi de primărie, filieşenii au avut la îndemână zeci de tarabe cu suveniruri. Nu au lipsit nici tonetele cu vată de zahăr sau floricele, iar fumul grătarelor îi îmbia pe trecători să servească mici sau peşte, ori să-şi astâmpere setea cu bere rece. Concurenţa între terasele care vindeau mici era acerbă, unii grataragii apelând la „arme secrete“ – precum micii de 20 cm, cu doi lei bucata. „Filieşenii meritau o asemenea sărbătoare, pentru care, anul acesta, efortul financiar a fost de circa 60.000 de lei, din care 35.000 de lei au provenit din sponsorizări. Cred că nici un efort nu este prea mare pentru cetăţenii oraşului nostru şi cei din satele aparţinătoare, mai ales că anul acesta se împlinesc 45 de ani de când localitatea a fost declarată oraş“, a declarat primarul Stăncioi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS