15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa puşcărie pentru că şi-a maltratat copilul

La puşcărie pentru că şi-a maltratat copilul

Tânăra din comuna doljeană Breasta, acuzată că şi-a bătut băieţelul de şase ani, dar şi concubinul ei, care l-a lovit, ars şi înţepat pe copil, au fost condamnaţi la închisoare de Judecătoria Craiova

Florentina Bică, de 23 de ani, din comuna Breasta – Dolj, a fost trimisă în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2012, după ce procurorii craioveni au stabilit că şi-a bătut şi maltratat în repetate rânduri băieţelul de șase ani. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Costel Lucan, concubinul femeii, care, de asemenea, l-a maltratat pe minor.
Agenţii Postului de Poliţie din Predeşti au fost sesizaţi, în luna martie a anului trecut, de Ioana Sîrbu, de 38 de ani, din localitate, că nepotul său, Mihai, de șase ani, a fost bătut cu bestialitate de mama lui. Femeia, care este şi moaşa copilului, a povestit că l-a găsit pe stradă, după ce fugise de acasă, iar băieţelul i-a arătat rănile şi i-a povestit că mama sa, dar şi bărbatul cu care aceasta locuia, îl bătuseră de mai multe ori în ultimul timp. Ioana Sîrbu l-a luat pe băiat acasă şi a hotărât să anunţe poliţiştii din comună, iar aceştia au sesizat, la rândul lor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.
Ulterior, în urma cercetărilor făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit că, la sfârşitul lunii noiembrie 2011, Florentina Bică s-a mutat împreună cu Mihai, fiul ei, la Costel Lucan, în comuna Breasta. În rechizitoriul întocmit de anchetatori la finalizarea cercetărilor, s-a consemnat că, în luna martie 2012, a exercitat cu intenţie şi în mod repetat acte de violenţă asupra copilului. În plus, Florentina Bică „a adoptat o atitudine de pasivitate faţă de actele de agresiune ale concubinului ei, care l-a lovit repetat cu palmele şi cu corpuri dure pe minor, l-a ars pe umăr cu o brichetă încinsă, pe palme cu o rezistenţă supraîncălzită de la un reşou artizanal şi l-a înţepat în umărul stâng cu vârful unui cuţit“, au mai precizat procurorii.

Mama şi concubinul,
la puşcărie

Din declaraţiile copilului, anchetatorii au mai aflat că mama acestuia şi Costel Lucan aveau obiceiul să-l trezească noaptea din somn şi să-l lovească cu palmele pentru şotiile făcute în timpul zilei. „Raportul medico-legal întocmit în cauză a confirmat prezenţa urmelor de violenţă din cap şi până în picioare, iar evaluarea psihologică a evidenţiat existenţa abuzurilor fizice şi emoţionale trăite de copil. Toate aceste fapte au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorului“, au reţinut procurorii craioveni.
Vineri, după un an de la trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, Judecătoria Craiova s-a pronunţat în acest dosar.
Florentina Bică, mama copilului, a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe, iar pentru rele tratamente aplicate minorului a mai primit trei ani de puşcărie, urmând să execute pedeapsa cea mai grea. Instanţa a scăzut din pedeapsă timpul cât tânăra a stat în arest, de pe 28 martie şi până pe 20 iunie 2012. La rândul lui, concubinul femeii a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe în formă continuată, pedeapsă la care judecătorii au adăugat o pedeapsă de un an primită în alt dosar, pentru conducere fără permis. De asemenea, judecătorii au dispus ca inculpaţii să-i achite copilului suma de 15.000 de lei drept daune morale şi să plătească cheltuielile de judecată, 1.300 de lei fiecare.
Sentinţa instanţei poate fi atacată cu recurs de inculpaţi şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS