6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep programările la plasticienii americani

Încep programările la plasticienii americani

Din cele peste 250 de cazuri trimise spre studiu echipei medicale din SUA, au fost selectate în jur de o sută, pacienţii urmând să intre pe mâna plasticienilor americani pe bază de programare.

Proiectul demarat de Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) Craiova şi organizaţia „Women for World Health“ din SUA, cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development şi Fundația Gazeta de Sud, a intrat în linie dreaptă. Echipa de medici voluntari din California va ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în Bănie, iar de pe data de 20 mai va începe la SCJU maratonul operaţiilor gratuite de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie la copiii şi adulţii selectaţi.
Lista solicitărilor a fost destul de lungă, pe ea regăsindu-se peste 250 de cazuri din toată ţara. Toate au fost trimise spre studiu medicilor americani, iar aceştia au selectat în jur de o sută de pacienţi, care vor intra în operaţie sau vor beneficia de consultaţie. „Pe liste s-au înscris peste 250 de pacienţi, fiecare caz fiind trimis echipei medicale din SUA pentru evaluare. Medicii americani au selectat însă în jur de o sută de pacienţi pentru operaţii şi consultaţii, pentru că nici timpul nu permite rezolvarea mai multor cazuri, având în vedere că stau la noi doar o săptămână. Sperăm ca totul să decurgă bine, iar colaborarea cu medicii americani să continue, pentru a putea beneficia de intervenţii chirurgicale şi consultaţii şi cei rămaşi în afara listei întocmite de noi“, a precizat dr. Andrei Zavate, medic în cadrul Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgenţă, cel care s-a şi ocupat de preluarea cazurilor şi trimiterea lor în SUA, spre studiu. Dr. Zavate a mai menţionat că de astăzi vor începe programările, fiecare dintre cei selectaţi de plasticienii americani urmând să fie anunţat în privinţa zilei şi orei când trebuie să se prezinte la Spitalul Judeţean din Craiova.
 
Ce operații se vor face la SCJU Craiova

Intervenţiile chirurgicale vor avea loc în perioada 20-26 mai, în blocurile operatorii de la Secţiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Oro-Maxilo Facială ale SCJU Craiova, iar americanii vor veni cu instrumentarul necesar şi cu toate consumabilele. Echipa medicală din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri şi şase asistente specializate în chirurgia plastică, toţi derulând de-a lungul timpului mai multe misiuni de acest gen în ţări din Africa şi America de Sud.
Proiectul care se va derula la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova are aprobarea Colegiului Medicilor din România, a primit acordul Ministerului Sănătăţii şi se bucură de sprijinul secretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat. Medicii implicați în acest proiect vor efectua operaţii pentru malformaţii faciale, cum ar fi despicături de buză, despicături de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operaţii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de unele cicatrici vicioase după arsuri întinse şi profunde; malformaţii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS