10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCharlie, condamnat cu suspendare pentru ultraj

Charlie, condamnat cu suspendare pentru ultraj

Irinel Coandă, poreclit Charlie, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi liderul facţiunii Sezione Ultra’, a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru că a lovit un poliţist local la finalul unui meci de baschet disputat la jumătatea lunii aprilie în Sala Polivalentă din Craiova.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Dolj, în seara zilei de 15 aprilie, la finalul partidei de baschet masculin dintre echipele SCM-U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, care s-a disputat în Sala Polivalentă, jandarmii au fost sesizaţi de un agent al Poliţiei Locale Craiova că, în altercaţia produsă între jucătorii celor două echipe, a fost lovit de un suporter craiovean care a intrat pe teren. În baza descrierii făcute de agent, suporterul a fost identificat ca fiind Irinel Coandă, poreclit Charlie. Tânărul a fost ridicat de jandarmi şi dus la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, apoi a fost prezentat unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. După ce a fost audiat, Charlie a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procuror şi dus în arestul IPJ Dolj, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la şase luni la şapte ani.
Pe 24 aprilie, Irinel Coandă a fost trimis în judecată, iar după o săptămână a şi fost condamnat. Inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a obţine o pedeapsă mai mică şi a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi nouă luni. În acest timp, inculpatul trebuie să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte opt zile ori să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. De asemenea, timp de doi ani şi nouă luni, Irinel Coandă este obligat să nu participe şi să nu asiste la nici o competiţie sau joc sportiv. În final, instanţa a dispus punerea în libertate a inculpatului.
Atât inculpatul, cât şi procurorii pot face recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS