9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalafetenii, distracţie la maximum de zilele oraşului

Calafetenii, distracţie la maximum de zilele oraşului

Municipiul Calafat a îmbrăcat de joi haine de sărbătoare, cu ocazia celei de-a 22-a ediţie a zilelor oraşului. Mii de locuitori ai urbei de la malul Dunării s-au adunat în fiecare zi în centrul oraşului pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment. Iar modalităţile de distracţie au fost multe şi pe toate gusturile. Dacă cei mici s-au putut bucura de tiribombele şi locurile de joacă amplasate lângă primărie, cei mari au făcut turul teraselor cu tot felul de preparate la grătar şi cu bere din belşug şi s-au putut delecta cu muzică populară şi uşoară. Pe scena din centrul civic au urcat nume grele ale muzicii româneşti, dar şi ansambluri şi formaţii de dansuri din oraş şi localităţile limitrofe. Nu au lipsit nici manifestările culturale şi sportive, care au completat tabloul zilnic al festivităţilor dedicate zilelor oraşului.

Vineri, atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, care le-a oferit calafetenilor un spectacol de neuitat. Apogeul distraţiei a fost sâmbătă seara, când au concertat Fly Project şi Loredana. Cele patru dansatoare de la Fly Project au încins la maximum atmosfera, în timp ce show-ul oferit de Loredana şi trupa sa, pe gustul publicului calafetean, a încheiat o seară de poveste.

“Suntem primii din ţară care am luat iniţiativa în consiliul local de a organiza zilele oraşului şi în fiecare an calafetenii au avut parte de spectacole şi activităţi culturale şi sportive”, a spus primarul Mircea Guţă. Acesta a avut oaspeţi de seamă, oficialităţi din Italia, Bulgaria, Serbia şi Olanda, din oraşe înfrăţite cu Calafatul, între care există o bună colaborare.

Spectacolele vor continua şi astăzi, în ultima zi de sărbătoare, cu muzică şi dansuri oferite de formaţii locale de street dance, dans contemporan, dans modern şi dans ţigănesc. Ziua se va încheia în forţă, cu concertele susţinute de Sylvie, Corina şi Andra, pentru ca la final calafetenii să aibă parte şi de un foc de articifii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS