16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGiratorii pe linia de tramvai

Giratorii pe linia de tramvai

Unele dintre sensurile giratorii desfiinţate cu nouă luni în urmă vor fi reamplasate pe străzile Craiovei după oprirea circulaţiei tramvaielor

Pentru construirea pasajului suprateran de la kilometrul 0 al Craiovei, circulaţia tramvaielor a fost restricţionată vreme de un an şi jumătate. Acum, la doar nouă luni de când şi-au reluat circulaţia, tramvaiele sunt din nou trimise la depou, de această dată pentru doi ani. Timpul este suficient ca Poliţia Rutieră Craiova şi primăria municipiului să caute noi soluţii de fluidizare a traficului.

Unul la Grădina Botanică…

Prima şi cea mai la îndemână astfel de soluţie o reprezintă amplasarea unor sensuri giratorii provizorii chiar pe axa est-vest a municipiului, constituită din bulevardele Nicolae Titulescu şi Calea Bucureşti. De fapt, unele din aceste giratorii provizorii au existat până anul trecut, iar acum vor fi reînfiinţate, cum este cazul celui de la intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Iancu Jianu (la Grădina Botanică), căruia mulţi şoferi îi duceau dorul.
„Ne vom consulta cu reprezentanţii Primăriei Craiova ca pe perioada reabilitării liniilor de tramvai să găsim soluţii provizorii în vederea asigurării unui trafic cât mai fluent pe acest sector de drum. Una din aceste soluţii, pe care urmează să o propunem primăriei, vizează amplasarea unor sensuri giratorii provizorii, cum ar fi cel de la intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Iancu Jianu. Acolo a mai fost un astfel de giratoriu provizoriu, care s-a dovedit deosebit de util“, a declarat comisar-şef Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.
Poliţiştii de la Circulaţie se gândesc şi la instalarea unui sens giratoriu provizoriu în intersecţia străzii Carol I cu Calea Bucureşti, măcar pentru câteva luni, adică până la vară, când va fi dat în folosinţă pasajul subteran de lângă Universitate.

…şi altul la Piaţa Centrală

O altă intersecţie în care Poliţia Rutieră ar vedea util un sens giratoriu este cea a străzilor Calea Bucureşti şi Fraţii Goleşti (la Piaţa Centrală).
„În acea intersecţie ar prinde bine chiar un sens giratoriu definitiv – unul mare, prin care să poată trece tramvaiul. Spaţiu ar fi suficient. Dacă se va dovedi util sau nu, ne vom da seama numai după ce vom amenaja un giratoriu provizoriu în acea intersecţie. Iar dacă vom constata că acest giratoriu provizoriu încurcă şi mai mult circulaţia, vom proceda imediat la desfiinţarea lui şi la căutarea unei alte soluţii“, a menţionat comisarul-şef Emil Zuican.
O altă soluţie în respectiva intersecţie de lângă turnul S200 ar fi crearea unui sistem de semaforizare, aşa cum a cerut primăriei şi craioveanul Dan Boltaşu, prin intermediul site-ului domnuleprimar.ro.
„Revin cu o rugăminte la dumneavoastră cu privire la montarea unui semafor la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Fraţii Goleşti. Am apelat şi la Telefonul Cetăţeanului şi mi-au comunicat că vor monta un semafor, dar au trecut cred că două luni şi nici o mişcare. Pentru a putea traversa cu maşina Calea Bucureşti dinspre S200 spre piaţă, indiferent de oră, este groaznic! Vă rog frumos să încercaţi să ne rezolvaţi această problemă!“, se arată în reclamaţia acestuia către conducerea Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS