16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurtea şcolii, raiul căpuşelor

Curtea şcolii, raiul căpuşelor

Invazie de căpuşe la un liceu din judeţul Mehedinţi. Scările Liceului Halânga, curtea, dar şi câinii de pază ai unităţii de învăţământ sunt plini de căpuşe. Cu toate că insectele pun în pericol sănătatea elevilor, conducerea şi angajaţii liceului tratează cu indiferenţă situaţia.
Unul dintre elevii cazaţi la căminul liceului ne-a contactat şi a reclamat că a găsit căpuşe pe haine şi chiar în aşternuturile de pe pat. Câinii nici nu îşi mai pot ţine ochii deschişi din cauza insectelor.
Paradoxal, vecinii Liceului Halânga sunt medicii de la Institutul Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, cei care ar trebui să se ocupe şi cu combaterea acestor dăunători. Şi în curtea acestora am găsit câini plini de căpuşe, dar medicii şi asistenţii au dat vina pe conducerea liceului. „Nu sunt câinii noştri, vin din curtea liceului, trec la noi pe sub gard şi vin aici după mâncare. Conducerea liceului este responsabilă, sunt câinii lor!“, a spus un medic de la DSV Mehedinţi.
Directorul adjunct al liceului a dat bir cu fugiţii, iar câţiva angajaţi au pus mâna pe tot felul de unelte, ameninţându-ne că ne aplică o corecţie fizică dacă nu plecăm.
„Plecaţi, băi, de aici, că nu este treaba voastră! Veniţi să faceţi scandal!“, ţipau angajaţii liceului, în loc să ia măsuri.
Am anunţat şi ISJ Mehedinţi, al cărui purtător de cuvânt a spus că se vor lua măsuri, că se va deschide o anchetă în acest caz şi se va apela şi la o firmă de deratizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS