12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe vânzarea mieilor

Începe vânzarea mieilor

Sacrificarea şi comercializarea mieilor de Paşte începe marţi, în Craiova, în singurul punct autorizat sanitar-veterinar în acest scop – Piaţa Brestei. Aşadar, sacrificarea mieilor se va face în acelaşi loc ca anul trecut, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL considerând că trebuie să profite de faptul că atât vânzătorii de miei, cât şi cei interesaţi să cumpere carne pentru masa de Paşte cunosc acest loc şi ştiu să ajungă acolo. Potrivit directorului SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, autorizaţia de sacrificare şi vânzare a mieilor în această piaţă acoperă o durată de cinci zile: de marţi, 30 aprilie, şi până sâmbătă, 4 mai, inclusiv.

12 lei pentru măcelar

În piaţa de pe strada Brestei va fi atât locul de comercializare a mieilor, cât şi cel de sacrificare a acestor animale, de operaţiune urmând să se ocupe măcelari calificaţi. Sacrificarea propriu-zisă va costa 12 lei, bani care, de această dată, nu vor mai fi plătiţi către SC Pieţe, ci direct către măcelari. Potrivit unor surse din cadrul  SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, această firmă a încasat anul trecut, în săptămâna dinaintea Paştelui, circa 13.000 de lei din închirierea spaţiului către producătorii care şi-au vândut aici mieii. În schimb, a trebuit să plătească atât pentru sacrificarea mieilor, cât şi pentru ridicarea deşeurilor, sume care totalizau… 16.000 de lei! Altfel spus, firma a ieşit în pierdere din afacerea cu miei de Paşte… Actuala conducere a SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL e, însă, convinsă că anul acesta nu va mai ieşi în pierdere, întrucât va rămâne cu banii percepuţi pentru închirierea spaţiului către comercianţii de animale, nefiind nevoită să plătească nici pentru sacrificarea animalelor şi nici pentru ridicarea deşeurilor (operaţiune pe care o vor suporta tot măcelarii).
De fapt, oamenii au început să treacă prin zonă în căutare de miei încă de sâmbăta trecută, neştiind că vânzarea va începe abia marţi. Chiar luni dimineaţă, doi pensionari cu sacoşe în mâini se opriseră în faţa pieţei din strada Brestei, întrebându-se: „Oare cu cât o să se vândă mieii?“. Anul trecut, mieii se vindeau în această piaţă cu 14 lei/kg în viu, în condiţiile în care în restul judeţului preţul rareori sărea peste 10 lei/kg în viu sau 18 lei/kg tăiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS